Преди време 4-годишната Нелис от Велико Търново успя да обедини

...
Преди време 4-годишната Нелис от Велико Търново успя да обедини
Коментари Харесай

Турски лекар подари на едно българче разходка из облаците

Преди време 4-годишната Нелис от Велико Търново съумя да сплоти хиляди в обществените мрежи, които единствено за 2 седмици събраха сумата от 100 000 евро, нужна за нейното лекуване. А през днешния ден Нелис е още по-щастлива, тъй като сбъдна своя фантазия. След като разказала на лекуващия си доктор в Истанбул за фантазията си да полети, медикът провел за момиченцето посещаване в симулационния център на турските авиолинии.  

" Когато за първи път сподели, че я е заболяло крачето, беше по време на игра с друго детенце. Тогава падна и си помислихме, че е от това ", описа майката на Нелис пред Нова.

След рухването родителите водят детето на доктор, който отдава болката в крачето на растежа. Когато обстановката се повтаря обаче, фамилията я отвежда в София за спомагателни проучвания.

" Лекарят каза, че има рак. Оттам натаък към този момент всичко за нас се трансформира в един призрачен сън. Докторът ни сподели, че би трябвало да се направи ПЕТ скенер и химиотерапия. Заяви ни, че дните на дребната са преброени ", показа още майката.

Два месеца след първото недоволство на Нелис, диагнозата израстък на надбъбречните жлези е сложена. Ден по-късно, фамилията отпътува за Турция - за второ мнение.

" В началото прогнозите въобще не бяха положителни, защото надали не бяхме доста закъснели. Тя мина през голям брой лекувания и интервенции. Всичко стана с помощта на дарителската акция, която проведоха наши близки другари и родственици ", описа дамата.

Откакто отпътували за Истанбул, Ася и Нелис не са се прибирали в България. Живеят най-вече в болничното заведение там. Днес прогнозите към този момент са положителни, само че Нелис има още доста борби за печелене. Бори се благодарение на познати и непознати, на родителите си, но на лекарите, които с изключение на да лекуват, сбъдват и фантазии.

" Нелис показа с лекуващия ни доктор, че нейната фантазия е да скочи с парашут от аероплан. И той сподели: " Това ще е малко мъчно за осъществяване, само че мога да те кача на аероплан и да караш ", сподели дамата.

Малко след даденото заричане, Нелис се озовава в симулационния център на турските авиолинии - мястото, където водачите и стюардесите организират своите образования. А, с цел да не е сама, й е обезпечена и компания - децата от цялото поделение.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР