Преди войната в Украйна вносът от Китай заемаше една четвърт

...
Преди войната в Украйна вносът от Китай заемаше една четвърт
Коментари Харесай

Русия е най-зависимата икономика от Китай след Северна Корея

Преди войната в Украйна вносът от Китай заемаше една четвърт от доставките на задгранични артикули в Руската федерация. До ноември обаче делът на Китай в съветския импорт е повишен доста. Точни данни няма, защото съветските управляващи стопираха да разгласяват статистика за външната си търговия, само че съгласно китайските митници търговията с Русия през януари-октомври 2022 година се е нараснала с 33% по отношение на миналата година и възлиза на рекордните $153,9 милиарда.

Това сочи, че Китай към този момент образува над 40% от съветския импорт, т.е, „ Русия в този момент е в случай че не най-зависимата страна от Китай, то втората след Северна Корея “, сподели ръководителят на финландския институт Ийка Корхонен на извършената през вчерашния ден в Осло The Russia Conference 2022, в наличието на скандинавски и интернационалните икономисти и финансисти.

Той счита, че тази взаимозависимост занапред ще се ускорява. Ингерид Опдал, професор в Норвежкия институт за отбранителни проучвания, е съгласна с него. Според нея процесът е резултат от „ обръщането на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР