Преди три години хората от Южен Судан празнуват раждането на

...
Преди три години хората от Южен Судан празнуват раждането на
Коментари Харесай

Какъв е животът в Южен Судан – най-младата държава в света

Преди три години хората от Южен Судан честват раждането на една нация и цялостната си самостоятелност. Днес младата страна е осакатена от апетит и следващата революция. През май месец тази година Организация на обединените нации предизвести, че Южен Судан е на прага на отблъскващ геноцид.

Най-малко 1,3 милиона цивилни жители са разселени, доста от които живеят в мизерни условия в места като лагера Mahad в Джуба и лагера Malakal, където неотдавна са били направени и тези фотоси.

 South-Sudan-Life-1

Организация на обединените нации пази повече от 80 000 жители в спонтанни лагери в цялата страна. След експлоадирането на гражданската война през декември 2013 година, повече от 1,3 милиона души са избягали от домовете си.

 South-Sudan-Life-8

Извън лагерите в Джуба, локалните сили SPLA чистят отводнителни канавки на града в очакване на тежък дъждовен сезон.

 South-Sudan-Life-5

Дъждовният сезон в Южен Судан може да утежни филантропичната обстановка за милион цивилни прогонени от насилието. Наводненията от тиня и нечистотии са естествена част от всекидневието в доста от лагерите.

 South-Sudan-Life-7

Хората от северната част на страната намират леговище и моменти на мир от кървавата революция в лагер IDP в Джуба. Всички те са минали стотици километри пешком, до момента в който стигнат до тук.

 South-Sudan-Life-4

Холерата е съществена грижа за жителите на Южен Судан, защото огнището на заболяването се разпали още веднъж напролет на тази година.

 South-Sudan-Life-6

Дори децата оказват помощ при построяването на шатрите в лагера Mahad в Джуба, с цел да обезпечат заслон за фамилията си преди буреносните облаци да са пристигнали.

 South-Sudan-Life-3  South-Sudan-Life-2

За децата в лагера въпросът с учебното заведение не предстои на разискване. Местните водачи предложили да преподават на дребни групи древен уроци, само че множеството деца са принудени да се съсредоточат върху оцеляването си.

 South-Sudan-Life-13

Много деца страдат от тежко недохранване.

 South-Sudan-Life-10  South-Sudan-Life-11  South-Sudan-Life-12  South-Sudan-Life-9

В момента суданската национална освободителна войска управлява богатия на нефт град Malakal в Южен Судан, само че за популацията на града към момента не е безвредно да се върне по домовете си.

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР