Преди точно една година и четири дни Левски беше разтресен

...
Преди точно една година и четири дни Левски беше разтресен
Коментари Харесай

След година: Люпко разкри защо напусна Левски, нападна Пелето

Преди тъкмо една година и четири дни Левски беше разтърсен от напускането на старши треньора си Люпко Петрович. Това се случи тъкмо в часовете преди мача с Берое, една седмица след дербито с ЦСКА.

Люпко бил у нас, само че не по работа и не в Ловеч

Сърбинът остави "сините " отпред на класирането, а след това те се сринаха в представянето си и приключиха едвам трети. Петрович разкри всички аргументи за напускането си и упрекна за тях тогавашния състезателен шеф Станислав Ангелов.

Ето какво показа именитият сръбски експерт, извеждал Цървена звезда до трофея в КЕШ и Левски до купата при започване на века в особено изявление за "Спортно шоу Гонг " по Дарик радио по този въпрос:

"Никога не споделих за какво си потеглям от обичания си тим Левски. Ето в този момент Станислав Ангелов сподели всичко. Аз не би трябвало да приказвам. Той постоянно искаше да ме смени. Аз отидох и оставих Левски преди всичко. Той унижи Левски, а не мен след напускането ми. "

"За индивида Станислав Ангелов става въпрос. Какъв човек е той и по какъв начин работи е задоволително да кажа, че той два пъти се е съдил с Левски. Той приказва, че е огромен левскар, само че аз не му имам вяра. Заради него напуснах, той не ми даде да доведа нови играчи, не ме е уважавал, не ме е ценил, работеше против мен. "

"Тежки думи споделям, само че са правилни. Ако не са правилни, не знам какво би трябвало да направи. Той е един човек, който обича единствено себе си ", показа Петрович от Виетнам, където отиде след напускането на "Герена ".

Въпреки че е на другия завършек на света, именитият треньор продължава да следи протичащото се при "сините " и разкри мнението си за новия им треньор Делио Роси. Според него, италианецът е страховит експерт, само че му липсва балканският нрав.

"Трябва да кажа, че Делио Роси е умел треньор и може да направи тим. Но при него няма балканския нрав. Това може да стане огромен проблем, тъй като няма балканския нрав. При мен да беше състезателен шеф Даниел Боримиров и изпълнителен шеф Наско Сираков, щях да стана първенец на България. "

"Делио Роси е добър треньор, всичко положително му мисля. Да се работи в Сърбия и България обаче би трябвало и балкански нрав ", съобщи Петрович и показа за битието си във Виетнам и дали ще остане там след края на сегашния сезон, от който остава към месец.

"Моят тим във Виетнам е една точка обратно от върха в класирането. Добре играем. Дано шефовете платят на момчетата, тъй като в този момент сме втори. Не, няма да съм треньор и следващата година тук, тъй като футболът е аматьорски. "

"Остават четири кръга до края, по-късно се връщам в Сърбия, а възнамерявам да дойда и в България ", показа още Петрович и най-после се врече в обич на почитателите на Левски, както и на България.

"Поздравявам всички в България, където имам доста хубави моменти. Обичам България като моя татковина. Имам доста другари, почитатели на Левски. Поздравявам ги. Те би трябвало да знаят, че след Цървена звезда, Левски ми е обичаният тим ", приключи Люпко Петрович пред "Дарик ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР