Преди старта на учебната година общинското предприятие Комунални и обредни

...
Преди старта на учебната година общинското предприятие Комунални и обредни
Коментари Харесай

Ямболските училища ще посрещнат над 7200 ученици

Преди старта на образователната година общинското дружество „ Комунални и обредни действия “ обнови пешеходните пътеки край всички образователни заведения. Целта е да се обезпечи сигурността на децата, както и да се насочи вниманието на водачите да минават с нараснало внимание в региони, където има просветителни институции.

Общо 7234 са учениците през образователната 2023/2024 година на територията на община Ямбол в 20-те образователни заведения, измежду които 5 държавни и 15 общински.
От тях 670 деца ще прекрачат за първи път учебния предел на 15 септември. Те са разпределени в общо 29 паралелки, като най-вече – 6 паралелки, са в ОУ „ Любен Каравелов “ в к-с „ Диана “. 

Всеки първокласник ще получи дарове о т Община Ямбол и Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни. В комплекта са включени две книжки – „ Приказки за първолака " и Приказки от Елин Пелин, цветни моливи и пастели, гланцово блокче, скицник за изобразяване, тетрадка, линия, образователна стратегия.

Всички учебни заведения на територията на община Ямбол са декларирали подготвеност за започване на новата образователна 2023/2024 година. Учебните заведения дават отговор на санитарно-хигиенните условия на Регионална здравна инспекция-Ямбол за обезпечаване на безвредни условия на образование, образование и труд.

Седем образователни заведения от Община Ямбо л ще стартират образователната година като новаторски учебни заведения. Това са Начално учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “, Основно учебно заведение „ Николай Петрини “, Средно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “, Основно учебно заведение „ П.Р. Славейков “, Езикова гимназия „ Васил Карагьозов “, Професионална гимназия по стопанска система „ Г.С. Раковски “ и Гимназия по строителство, архитектура, геодезия и дизайн „ Кольо Фичето “.

Подготовката на 5 и 6 годишните деца за учебно заведение ще се реализира в 51 подготвителни групи с 1308 деца. В детските градини са обхванати общо 2380 деца, дружно с яслените групи.

С цел основаване на безвредни условия за запазване живота и здравето на децата и учениците , в учебните заведения на територията на община Ямбол е обезпечена физическа защита по време на образователния ден и отвън образователно време и видеонаблюдение в коридорите и прилежащите пространства.

Във всички детски градини също има видеонаблюдение на постройките и дворовете. Достъпът на външни лица е стеснен след 09:00 часа.

Всички учебни заведения и детски заведения са готови за новия отоплителен сезон и са снабдени с образователни пособия и учебно-познавателни книжки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР