Преди социалните мрежи да се появят на бял свят, а

...
Преди социалните мрежи да се появят на бял свят, а
Коментари Харесай

6 добри причини да възобновим традицията с коледните картички

Преди обществените мрежи да се появят на бял свят, а цифровият живот да обсеби с всепоглъщаща мощ съзнанието и всекидневието ни, животът беше различен. Имаше обичаи, които радваха сърцата ни повече от всеки път, изключително по Коледа. Съществуваха положителните остарели коледни картички.

Още помним миговете, когато с неспокойствие отваряхме пощенските си кутии, с цел да разгърнем с трепетно любознание преди малко озовалата се в ръцете ни красива коледна картичка. Прочитахме с усмивка посланието в нея и с признателност я прибирахме в кутията с сбирка от обичани коледни картички. Каква по-хубава причина да обновим тази прелестна традиция от това да почувстваме още веднъж възторга и копнежа по упованието, с които коледната картичка ни подарява. Ето ви още основателни аргументи да се доверим на въздействието на обичайните коледни картички.

1. Очарованието и страстта на хартиената коледната картичка не може да се съпостави с нито една друга, изпратена по фейсбук, мейл или телефон, цифрова такава



Очарованието и страстта, с които са заредени обичайните коледни картички, нямат аналог и не могат по никакъв метод да се сравнят с тези цифрови поздравления и честитки, които свикнахме да си изпращаме по обществените мрежи по празници и рождени дни. Друго е чувството, когато можем да докоснем картичката, да я разгърнем, да плъзнем пръсти по изображението й, да почувстваме душата й, топлината и страстта, вложени в нея, и да се усмихнем. Да осъзнаем, че индивидът, който ни я е изпратил, го е направил не просто ей по този начин, от обвързване или да отбие номера, не тъй като инцидентно сме се оказали измежду приятелите му във фейсбук, а тъй като ни обича, мисли за нас, не ни е не запомнил и желае същински да ни зарадва.

2. Коледната картичка ни оказва помощ да поддържаме по-истинска връзка с приятелите си



Годините минават бързо, а срещите с приятелите ни с времето стават все по-редки. Някои от тях са надалеч от нас и ги виждаме рядко, за други от време на време, уви, просто нямаме време. Колкото и да ни улесняват обществените мрежи в контакта ни с тях, те ни и разделят. Но когато си създадем мъничкия труд да им изпратим картичка по пощенската кутия, чувството е напълно друго - страстите са по-силни, по-искрени, по-съкровени, както за нас самите, като изпращачи, по този начин и за тях – като получатели. А от своя страна хартиената коледната картичка също ни оказва помощ да поддържаме по-здрава и същинска връзка с приятелите си.

3. Коледната картичка е метод да споделим персоналната си визия за този празник



Коледната картичка е и метод да изразим пред някого както любовта и насладата си от коледните празници, по този начин и силата на вярата си. Дали ще бъде под формата на религиозна картинка, на която е изобразен Младенеца, латентен в ръцете на Богородица, или на усмихнато румено момченце, играещо край коледно дръвче посред снега, дали ще е текст със особено религиозно обръщение или непретенциозно малко благопожелание за благополучие и шанс, е въпрос на персонален избор и чувство.

4. Можем да я сътворим сами



Какво по-хубаво от това да изпратите и да зарадвате безценен човек с картичка, особено сътворена персонално от вас, с картичка – единствена и неповторима, родена от вашите лични ръце - такава, в която сте вложили цялата си сила, усеща, фикция и обич.

5. Лесно е



Да изпратим коледна картичка по пощенската кутия може да изисква малко повече време и старания спрямо тези, които можем да изпратим единствено с едно натискане на клавиатурата, само че хайде да сме почтени, кое пък му е сложното на това? Направете го в този момент. Да, тъкмо в този момент. Защото когато желаеме да зарадваме някого, да го усмихнем и създадем по-щастлив, празничното въодушевление единствено ще разцъфти в душите ни. 

____

*И тъй като Коледа наближава, а ние от woman.bg имаме вяра в магията на този празник, тази година ще раздаваме дарове. Много дарове! Регистрирайте се и вижте какви изненади сме ви приготвили дружно с Лора и Стоян.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР