Преди седмица премиерът Бойко Борисов сам се върна към темата

...
Преди седмица премиерът Бойко Борисов сам се върна към темата
Коментари Харесай

Дрон, негодник или госпожа? Кой е снимал в спалнята на премиера

 Преди седмица министър председателят Бойко Борисов самичък се върна към тематиката за фотосите от резиденция “Бояна ", на които се виждат револвер, златни кюлчета и пачки от 500-еврови банкноти. Направи го по време на оглед на градежа на автомагистрала “Хемус " и обвини президента Румен Радев, че е изпратил " прелестна госпожа " да " нащрака " всичко.

Три месеца откакто фотосите бяха анонимно разпратени до няколко медии, към момента няма отговор на въпроса кой е техният създател и дали те са достоверни, разяснява проверяващият публицист Генка Шекерова за " Свободна Европа ".

В началото на август прокуратурата образува инспекция, само че не оповестява да има резултат от нея. Евродепутати се заинтересуваха дали управляващите в България считат да разследват не единствено произхода на фотосите, само че и тяхното наличие.

В това време изказаните версии за фотосите се усилват, а българите не получават отговор на въпросите - кой може да влиза в спалнята на премиера в негово неявяване, достоверни ли са фотосите с пачките и - в случай че да - какъв е произходът на тези пари.

Непосредствено след появяването на фотосите в средата на юни Бойко Борисов събра елита на ГЕРБ зад гърба си и даде конференция. На нея той призна достоверността на едно от изображенията - това, на коeто се вижда той, до момента в който “сладко спинка ". Борисов сподели, че фрагментите са “манипулации ", които са описвани като технология в “учебника на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ".

Тогава министър председателят не посочи кой стои зад фотосите, само че сподели, че подозира някого от доближените си към предходната година. На въпроси дали това е Цветан Цветанов, който напусна ГЕРБ, Борисов не отговори еднопосочно. " Негодници такива ", сподели министър председателят по адрес на създателите на фотосите, които тогава дефинира като " компромат ".

На същата конференция министър-председателят сподели, че президентът Румен Радев го следи с дрон. Президентът отговори, че е управлявал дронове, само че не е следил с сходна техника премиера Бойко Борисов в региона на резиденцията в Бояна. 

Една доста прелестна госпожа, пристигна и нащрака в мое неявяване всичките тези работи.

Два месеца по-късно обяснението към този момент е наземен шпионаж. " Аз съм изяснил по какъв начин подло, неговите хора (на президента – б.а.), най-близкото му обграждане, по един доста обикновен метод, с една доста прелестна госпожа, пристигна и нащрака в мое неявяване всичките тези работи. Направиха го по съвършен метод. Шапка им смъквам. Години наред са се готвели за това. Като ченгеджийска интервенция я направиха фантастично. Неслучайно единствено той го повтаря, тъй като най-близко негово обграждане го свърши ".

Свободна Европа попита президента Радев дали има в близкото си обграждане госпожа, която е посещавала премиера в “Бояна ". Отговорът, който получихме:

“Прессекретариатът на президента няма информация кой посещава министър-председателя вкъщи му ".

С изявлението си от предходната седмица Борисов освен даде нова версия за произхода на фотосите, само че и не оспори достоверността на тези от тях, на които не е в кадър. На тези фотоси се вижда отворено чекмедже с пачки с евро и револвер.

Поръчан от " Биволъ " и " Е-вестник " механически разбор сподели, че публикуваните фотоси са правени по друго време. Премиерът до момента не е казвал какъв брой пъти " госпожата " е влизала в спалнята му и дали е една и съща.

Свободна Европа изпрати публично запитване коя е " госпожата " и по какъв мотив е била в спалнята му, само че не получи отговор.

Свободна Европа изпрати публично запитване до министър-председателя коя е " госпожата " и по какъв мотив е била в спалнята му, само че не получи отговор. От пресцентъра на Министерския съвет не дадоха отговор и на въпроса по какъв начин в отсъствието на Борисов е направена фотографията, на която се вижда, че той спи.

При излизането на фотосите през юни Борисов сподели, че " има доста момчета, същински, смели, положителни експерти в НСО "  (Националната работа за защита - б.а.), само че позволи, че може да са " пробили " някого. Премиерът заяви, че “ще си направя доста заключения: дали ще употребявам услугите на НСО към този момент ".

Свободна Европа попита НСО дали е постъпило искане от премиера за отвод от прилагане на услугите на службата за защита. От НСО дадоха отговор, че вътрешна инспекция е открила, че няма данни сигурността на министър-председателя да е била компрометирана.

" Документацията от инспекцията е изискана и предоставена по отношение на формирано дело на Софийска градска прокуратура. Съгласно член 20, алинея 5 от Закона за НСО президентът, ръководителят на Народното събрание и министър-председателят не могат да се откажат от защита ".

От прокуратурата не дадоха отговор на питането на Свободна Европа до каква степен е стигнала инспекцията за фотосите в спалнята на Бойко Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР