Преди седмица получихме кратък клип, в който 10-годишният Денис ни

...
Преди седмица получихме кратък клип, в който 10-годишният Денис ни
Коментари Харесай

Защо 10-годишно момче с клип до кмета на район "Триадица"?

Преди седмица получихме къс клип, в който 10-годишният Денис ни сподели какво е положението на градинката, в която играе. Видеото беше адресирано до кмета на регион " Триадица " Николай Терзиев с молба тя да бъде ремонтирана, съобщи бТВ.  

В спонтанния му репортаж той демонстрира мръсотията, боклуците и положението на детския ъгъл. Недоволен от изискванията за игра пред блока, той прави клип с телефона си.

„ Ето тук люлките - вижте ги... изпочупени са. Няма никакви люлки. Тука на пързалката няма нищо. Тука е изпочупено. Там изпочупено. Затова желаеме да ви изпратим Това видео, уважаеми господин кмет, с цел да вземете служащи, които да създадат тия люлки ”, разяснява той.

Това не е първият проблематичен клип, който прави младият кореспондент. Не крие, че работата му е напрегната. „ Имам възприятието, че камерата е някакво дуло на оръдие и аз тъкмо виждам него - в дулото. И си мисля, че всеки миг ще изскочи нещо оттова – гюле ”, показва Денис.

Той е продуциран персонално от майка си - Десислава. „ Ние би трябвало да демонстрираме на децата по какъв начин да се борят. Да се усещат свободни да показват мнение на всички места и да не се тревожат от това, че някой ще ги спре, тъй като няма кой да те спре, в случай че ти искаш да постигнеш задачите си ”, разяснява тя.

Оказва се репортажът стига, където би трябвало. Кметът на регион " Триадица " и екипът му приема Денис.

Инж. Николай Терзиев - кмет на регион " Триадица ” е безапелационен – градинката несъмнено не е в положително положение.

„ Имаме още няколко междублокови пространства с рискови уреди, които ще бъдат отстранени и сменени с нови. Тези, които могат да се поправят ги поправяме. Тези, които ги видях няма по какъв начин да се поправят, те са и морално остарели. Те ще бъдат сменени с нови ”, разяснява бъдещите ограничения той.
 
Архитект Стоянка Гигова добави, че ще се инсталират 50 кошчета и в тази градинка, в която евентуално ще бъдат отстранени старите уреди.

Общинарите насочиха и предложение към Денис. „ Аз желая от тебе, в случай че си склонен естествено, да ни сътрудничиш. Да ни уведомяваш бързо за неща, които си забелязал ”, сподели кмета.

Денис несъмнено пое отговорността и даде обещание да оказва помощ с каквото може.

Новата площадки в Иван Вазов и ремонтирането на тази пред блок 4 би трябвало да завърши до края на лятото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР