Преди седмица извършителят е трябвало да бъде настанен в психиатрия

...
Преди седмица извършителят е трябвало да бъде настанен в психиатрия
Коментари Харесай

Бунт срещу полицията в Нова Загора заради убийството на мъжа на съдийка

Преди седмица причинителят е трябвало да бъде настанен в психиатрия

Жители на Нова Загора излязоха на митинг. Причината – в четвъртък вечерта е бил погубен 52-годишният мъж на районната съдийка от Нова Загора Галя Златева, заяви NOVA. Намушкан е с нож пред очите на брачната половинка и щерка си. Преди седмица причинителят е трябвало да бъде настанен в психиатрия.

Напрежението на митинга ескалира. Жителите пробват да нахлуят вътре в постройката на полицейското ръководство. Те упорстват за сигурност в обитаемото място, по думите им такава липсва. И още - протестиращите желаеха оставката на шефа на полицията.

Извършителят е арестуван. Прокуратурата удостовери, че приготвя обвиняване против него. „ Много постоянно той пътува отвън страната, тъй че най-вероятно работи някъде в чужбина ”, заяви ст. комисар Димитър Величков, ОДМВР – Сливен.

„ Причините за този случай са сдърпване сред жертвата и причинителя на закононарушението ”, уточни Белева.

Дни преди този момент 23-годишен юноша също е бил атакуван с нож от същия мъж.
„ Слизам от таксито и той почва да ми вика от горната страна. Аз го запитвам: Защо ми викаш? Има ли някакъв проблем? Той през това време си извади ножа и вика: Ще заколя! Ще заколя! Впоследствие ме наръга веднъж в крайници. Аз от шока имам някакви бледи мемоари, потеглих да тичам. И си припомням по какъв начин съм на земята и той ме пробожда ”, споделя Стефан Живков, потърпевш.

„ Цяла седмица се разкарваше безнаказано из града, никой не взимаше отношение, цялостна безотговорност ”, уточни Живко Желязков, татко на нападнатото момче.

" Имам 13 годишна щерка, която ме е боязън да я пусна в града след 20:30 ч., като се стъмни, това е ситуацията, просто имаме боязън ", сподели гражданин.

44-годишният нападател е задържан. Прокуратурата ще упорства за наказване отнемане от независимост до 20 години.

Протестът има етнически привкус. Причината е, че нападателят е от ромски квартал.

Гледайте тук:



Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР