Преди седем години Kia постави основите на мини SUV-овете със

...
Преди седем години Kia постави основите на мини SUV-овете със
Коментари Харесай

Kia Stonic е свежата глътка в трафика

Преди седем години Kia сложи основите на мини SUV-овете със своя Soul. Успехът на ръбатия симпатяга разреши на модела да се задържи дълго на пазара, само че през днешния ден съвсем всеки производител желае по-голямото парче от тортата в своята паница и това прави конкуренцията по-ожесточена от всеки път.

Така на новия Stonic се пада отговорността да задържи позициите и да усили продажбите в B-SUV сегмента, който се чака до няколко години да се трансформира в максимален на пазара в Европа. Идеята на Stonic е да разреши на младите и дейни хора да показват себе си в забързаната градска среда, а когато решат да избягат от работа, да могат комфортно да релаксират в природата.

 Kia Stonic е свежата глътка в трафика

Stonic е новият пресен и хващащ окото отговор на Kia на желанията на непрекъснато възходящия брой хора, търсещи мини SUV. Знае се, че това са 21% от бъдещите клиенти, които слизат от своите дребни градски коли и към този момент търсят нещо по-високо и с опция за по-добра проходимост. Те нямат заболели офроуд упоритости, а и да имат, ще се простят с тях, откакто могат да разчитат единствено на предно предаване, само че държат да запазят същите преимущества на компактните размери, водещи до по-лесен живот в града. Други 15% пък идват от по-големите фамилни хечбек коли и виждат в свежи модели като Stonic по-удобен, функционален и пъстър метод за напредване в трафика.

Индивидуалност

Хората от ден на ден желаят сами да вземат решение по какъв начин ще наподобява колата им. Те прекарват огромна част от живота си в нея и от Kia ги схващат, позволявайки им със Stonic да основават най-различни двуцветни комбинации на екстериора. Девет са главните цветове на купето, а за покрива има пет спомагателни: Aurora Black (черно), Electric Green (електриковозелено), Signal Red (сигнално червено), Clear White (чисто бяло) или Tan Orange (тъмнооранжево).

В интериора персонализациите също са разрешени. Става въпрос за четири пакета за интериора и тапицерията: сив, бронзов, оранжев и зелен. Мястото в купето е добре усъвършенствано, като и на задната седалка няма проблем да се возят двама възрастни. Багажникът на Stonic предлага най-широкия багажен отвор в B-SUV сегмента. При сгънати задни седалки до еднакъв под общият размер доближава 1155 литра.

 Kia Stonic е свежата глътка в трафика

Свързаност

Stonic е подготвен изцяло да се свърже с вашия Android или Apple смарт телефон и през 7-инчовия сензорен екран ви дава цялостен достъп до всичко, от което имате потребност от телефона, до момента в който карате. Можете да управлявате всичко с допиране, жестове и гласови команди. Интериорът на Stonic предлага още отопляеми предни седалки и волан, аудио система с шест високоговорителя, камера за назад виждане и други

Сигурност

Stonic се грижи за сигурността на пасажерите си с няколко системи. Първата е Cornering Brake Control, която посредством спирачната система контролира спирачното изпитание към избрани колела и по този начин подкрепя завиването и стабилността на автомобила. Straight Line Stability пък следи за държанието при рискови прекъсвания.

От средата на идната година ще може да се поръчва и асистент за поддържане на придвижването в определената лента. Системите за отбягване на конфликта са с опция за различаване на пешеходци; надзор на мъртвата зона; предизвестие за пресичащи откъм гърба коли и предизвестие за заплаха при промяна на лентата за придвижване. Stonic оказва помощ също и при разсеяното или сънливо положение на водача с алтернатива за предизвестие при загуба на вниманието от страна на лидера.

 Kia Stonic е свежата глътка в трафика

Задвижване

Новият Stonic излиза на пътя с три бензинови и един дизелов мотор. Според Kia най-търсен от новите притежатели на модела ще бъде трицилиндровият T-GDI турбо мотор с един литър работен размер и непосредствено впръскване. Мощността му е 120 кс, а въртящият миг е 172 Нм.

Другите два бензинови мотора са с 1.25 и 1.4 литра работен размер мотор. Първият е с мощ от 84 кс и въртящ миг от 122 об./мин., а вторият със 100 кс и 133 Нм.

Дизеловата версия е с 1.6-литров мотор и е най-силният в гамата. Мощността му е 110 кс, а въртящият миг е 260 об./мин.

Всички предлагани мотори се оборудват с механична скоростна кутия, предаваща мощността към предните гуми. От идната година хората, търсещи Stonic с автоматизирана трансмисия, ще получат такава от последно потомство със седем скорости и два съединителя.

 Kia Stonic е свежата глътка в трафика

Stonic е свежата глътка в забързания трафик. С него Kia дава опция на клиентите, търсещи мини градски SUV. С цени за базовите версии, започващи от 29 994 лева, сигурно ще се борят на пазара у нас за огромното парче от тортата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР