Преди правоприлагащите органи можеха да използват призовки, издадени от полицейските

...
Преди правоприлагащите органи можеха да използват призовки, издадени от полицейските
Коментари Харесай

Apple затрудни достъпа на полицията до вашите push-съобщения – сега само със заповед, одобрена от съда

Преди правоприлагащите органи можеха да употребяват призовки, издадени от полицейските ръководства.

Apple обнови своите указания за правоприлагащите и държавните организации, тъй че push-съобщенията да могат да бъдат налични единствено посредством правосъдно уведомление или заповед за обиск, като и двете би трябвало да бъдат утвърдени от арбитър. Преди това американският сенатор Рон Уайдън разгласи, че някои държавни управления могат “тайно да принудят Apple и Гугъл “ да предадат наличието на push-съобщенията, изпратени до телефоните на клиентите (въпреки че за последните от дълго време се желае правосъдна заповед).

Push-уведомленията се появяват като изскачащи известия на телефона, информирайки потребителя за новите известия, изключителни вести и други актуализации на приложения. Те нормално се насочват през сървърите на Apple и Гугъл, което съгласно Уайдън значи, че фирмите „ са в неповторима позиция да улеснят държавния контрол върху това, по какъв начин потребителите употребяват избрани стратегии “.

Същевременно, не всички стратегии ви разрешават да прихващате или получавате push–съобщения по искане на правоприлагащите органи. Мередит Уитакър, президент на фирмите, предлагащи стратегии за продан на известия Signal, сподели в поредност от изявления в Mastodon, че push-уведомленията на тяхното приложение „ не разкриват кой е изпратил известието или кой се обажда “ и се „ обработват напълно на вашето устройство. “.

През последните шест месеца на 2022 година Гугъл получи повече от 192 000 претенции от държавни организации по света за откриване на потребителска информация, а разкритата информация е единствено в 79% от случаите. В отчета за бистрота на Apple се споделя, че Германия е поискала най-вече потребителска информация през първата половина на 2022 година, със поръчки за близо 12 000 устройства. Украйна е получила 2 претенции и Apple е дал отговор на едно, което се е отнасяло до изключителна обстановка.

Припомняме, че държавните управления на някои страни шпионират потребителите на Apple и Гугъл посредством push-известията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР