Преди повече от 30 години инженерите на Porsche монтираха система

...
Преди повече от 30 години инженерите на Porsche монтираха система
Коментари Харесай

Порше 911 се качи на 7000-метров вулкан

Преди повече от 30 години инженерите на Porsche инсталираха система за задвижване на четирите колела на 911 за първи път и я изпробваха на рали Париж-Дакар - сполучливо с победа в надпреварата през 1985 година

Но историческата победа на Porsche в Дакар съвсем бледнее в съпоставяне на това, което инженерите неотдавна реализираха по време на експедиция в Южна Америка, написа Motor1.



Екип на Porsche подкара две мощно модифицирани 911 до деен вулкан. Не какъв да е, а Охос дел Саладо на границата сред Аржентина и Чили. Със своите 6871 м това е най-високият вулкан в света. Воден от водача Ромен Дюма, победител в Льо Ман, екипът доближи надморска височина от 6007 м при температури до минус 30 градуса.

Новите портални оси (или портални зъбни повдигачи, технология за окачване и задвижване на офроуд машини) помогнаха за увеличение на клиренса до 350 мм. Комплект от 12,2-инчови необятни офроуд гуми обезпечи на машините огромно сцепление. А за по-голяма сигурност на хората в купето имаше защитна клетка, седалки от въглеродни нишки и защитни колани.

Добавени са по-ниски предавателни цифри за по-прецизен надзор при ниски скорости и е добавено особено, леко арамидно влакно под щита на каросерията, с цел да го защищити от назъбените скали на вулкана. Към предната част на 911 е инсталирана лебедка.

Инженерите прибавиха и това, което компанията назовава „ Porsche Warp-Connecter “, което в началото е замислено за моторните спортове. Устройството образува механична връзка сред четирите колела, с цел да ги поддържа непрекъснато под натоварване, когато шасито е подложено на рискова обстановка.

Въпреки, че тези два 911 бяха мощно модифицирани за работа отвън пътя, те резервираха няколко фабрични съставния елемент, изключително задвижването. Porsche взе немодифицирана версия на своя 6-цилиндров мотор от 4S, 3.0-литров с турбокомпресор и мощ 443 к.с., смесен със общоприета седемстепенна ръчна скоростна кутия.

От компанията споделят, че пробата е бил сполучлив, само че не се показва към какво се стреми планът. Във всички случаи обаче достижението на екипа е удивително.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР