Преди по-малко от месец е починал първият свекър на Десислава

...
Преди по-малко от месец е починал първият свекър на Десислава
Коментари Харесай

Десислава Радева потъна в траур. Тежко погребение беляза президентското семейство

Преди по-малко от месец е умрял първият свекър на Десислава Радева – Страхил Свиленски, написа „ Ретро “. Той е татко на депутата Георги Свиленски, за който президентшата преди време е била омъжена и с който имат общ наследник, кръстен на дядо си Страхил.

Свиленски-старши, който бе прочут полковник от запаса, умрял на 79-годишна възраст в София. Той е роден на 23 януари 1943 година в гр. Пелово, Плевенска област. Завършва 87-и випуск на ВНВУ „ Васил Левски “ във Велико Търново през 1965 година Офицерската му работа стартира във военното отделение в Девин и минава през ССВУ в Горна Оряховица, Военното учебно заведение във Велико Търново, уволнява се като заместник-командващ на Първа войска в София.
„ Отиде си един заслужен офицер, който нямаше врагове. Много са тези, които помнят отзивчивостта му и готовността да помогне на всеки. Неговите съвипускници, сътрудници и другари показват своите откровени съболезнования към фамилията и околните му “, пишат приятелите му от армията.

Погребението на полк. Свиленски е било на 3 май в Ритуалната зала на Централните софийски гробища. Колеги на бащата на депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски не споделят дали първата дама Десислава Радева е участвала персонално. Буквално дни преди този момент тя се прибра от визитата си в Испания, на която придружаваше президента. След развода с Георги Свиленски двамата резервират уважението между тях, само че поддържат връзка само поради общия им наследник, който приключи преди 2 години университета „ Маунт Мърси “ в щата Айова в Америка, където взе бакалавърска тапия в компетентност „ Бизнес администрация “. Десислава не контактувала с роднините на някогашния си мъж интензивно, само че пък и двамата с Георги Свиленски се грижели еднообразно за своя общ правоприемник, преди той да поеме самичък пътя си в живота.

Депутатът от Българска социалистическа партия се залюбва с Деси, когато тя е студентка в УНСС, и бързо показва кандидат-снахата на родителите си, които им спретват скромна женитба. Още преди бъдещата първа дама да приключи висшето си, през 1997 година на бял свят се появява техният наследник с Георги, който тя кръщава на своя свекър. Двамата обаче се развеждат, когато Страхил-младши е още в ранна детска възраст поради несходство в характерите.
През 2020 година умря и вторият свекър на Десислава – бащата на президента Румен Радев. Георги Радев издъхна на 83-годишна възраст във ВМА, където той бе признат за лекуване по неотложност месец по-рано, само че експертите не можаха да го спасят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР