Преди първото заседание на парламента на 3 декември, петък, ще

...
Преди първото заседание на парламента на 3 декември, петък, ще
Коментари Харесай

Спрягат само Ива Митева за председател на новия парламент

Преди първото съвещание на Народното събрание на 3 декември, петък, ще има политическа среща сред управленията на договарящите обединения, на която ще бъдат решено зад коя кандидатура за ръководител на Народното събрание ще се обединят. До този миг по време на диалозите се чуло предложение единствено за Ива Митева от Има Такъв Народ, съобщи БНР.

Преговарящите настояват, че до тогава би трябвало да бъде готово и съдружното съглашение, а едвам по-късно ще се водят диалози за имена на министри. Официално такава поръчка през вчерашния ден пристигна от Българска социалистическа партия.

Вчера продължиха договарянията за оформяне на съдружното съглашение на предстоящ постоянен кабинет с мандата на „ Продължаваме промяната “. Проведена бе среща в работен формат за уточняване и изчистване на противоречивите моменти в бранш „ Земеделие “, защото там има най-вече несъгласия сред участниците. Този път експертната полемика не беше обществена.

Не по всички 18 секторни политики ще се наложи да се събират работни групи, тъй като в някои е реализиран съвсем цялостен консенсус, съобщи още БНР.

От „ Продължаваме промяната “ са изпратили до обединенията, с които преговаряха през изтеклата седмица, лист с постигнатите сделки по тематиките „ Туризъм “ и „ Електронно ръководство “, с цел да нанесат свои бележки, в случай че имат такива.

Вчера в централата на Българска социалистическа партия се организира среща на ръководителите на преговорните групи, с цел да се регистрира постигнатото. Днес в сходен формат се събират и от „ Демократична България “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР