Преди оставката на Главчев БСП дълго търсеше конфликт. Конфронтационната линия

...
Преди оставката на Главчев БСП дълго търсеше конфликт. Конфронтационната линия
Коментари Харесай

Политолози с различни мнения за оставката на Главчев

Преди оставката на Главчев Българска социалистическа партия дълго търсеше спор. Конфронтационната линия е улица без излаз и това не подкрепя парламентарната активност, сподели политологът Антоний Гълъбов. През последните месеци Българска социалистическа партия отвори толкоз тематики и не приключи нито една от тях, че сега надали някой е наясно какво желае да реализира левицата. Темите се постановат безредно и резултат от тях няма, уточни Гълъбов.

Големият въпрос е сега е дали това изпитание към успокояване и усъвършенстване на политическия живот ще бъде подкрепено или не, защото се следи опит за попречване на европредседателството, сподели още Антоний Гълъбов.

Политическият анализатор и консултант на някогашния министър председател Сергей Станишев Росен Карадимов съобщи, че е обикновено политическият спор да се води в Народното събрание. В една парламентарна страна главният политически конфликт върви сред водача на опозицията и премиера. Опитът на Борисов да отклони този конфликт докара до казуса. Докато сред водача на опозицията и премиера не се състои градивен спор, този проблем ще продължи да се появява, разяснява Карадимов във връзка обстановката, довела до оставката на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев.

За първи път откогато ГЕРБ ръководи, имаме същинска съпротива в лицето на Българска социалистическа партия, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР