Преди около месец МВР на Бойко Рашков публикува съобщение, че

...
Преди около месец МВР на Бойко Рашков публикува съобщение, че
Коментари Харесай

Ползва ли МВР „ловци“ на хора за гранични арести?

Преди към месец Министерство на вътрешните работи на Бойко Рашков разгласява известие, че гранични служители на реда от Елхово са задържали 20 противозаконни имигранти. От видео оповестено в обществените мрежи, обаче излиза наяве, че задържалият незаконните имигранти не са Министерство на вътрешните работи, а „ ловецът на бежанци “ Динко Вълев от Ямбол. На фрагментите оповестени в редица уеб сайтове, се вижда по какъв начин Вълев е с преметната пушка на рамо, а на земята до него лежат неподвижни няколко мъже.

“Дойдох да оправя камион на пътя, а то какво стана, що така стана! А? Ами без да желая ги открих на тоз път, само че повече няма да идват в България. Даже считам да ги повеждам при един другар “, споделя Вълев и насочва камерата към хората, които лежат неподвижни на земята.

Приносът му за този „ цивилен арест “, обаче  липсва в съобщението на Министерство на вътрешните работи за арестувани мигранти в същия регион, от който е и видеото.

 „ Свободна Европа “ оповестява, че е  разговаряла с Вълев и е задала въпроси на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи и “Гранична полиция ” от които е станало ясно, че става дума за едно и също събитие, разказано в две версии и с малко премълчани обстоятелства.

Загадка остава, обаче дали „ ловецът на бежанци “ Динко Вълев напълно инцидентно, до момента в който ремонтира камиона се е натъкнал на незаконните мигранти или Министерство на вътрешните работи е решило да употребява паравоенни да пазят границата ни.

Припомняме, че името на Вълев нашумя през февруари 2016 година. Тогава известност набра любителски видеоклип, на който се виждат няколко натръшкани по стомах чужденци, вързани със свински опашки. Зад кадър Динко изяснява, че са пробвали да минат незаконно границата ни с Турция.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР