Преди около две години към беше изстреляна сондата Solar Orbiter.

...
Преди около две години към беше изстреляна сондата Solar Orbiter.
Коментари Харесай

Учени получиха най-подробната снимка на Слънцето в цялата история

Преди към две години към беше изстреляна сондата Solar Orbiter. Тогава учените имаха намерение с нейна помощ да изучат най-близката до нас звезда, в това число благодарение на набор от принадлежности. Те включваха и модернизиран ултравиолетов основател на изображения.

С негова помощ експертите съумяха да снимат изображения на външната атмосфера на Слънцето с най-висока разграничителна дарба. Phys.org оповестява, че детайлната фотография е получена благодарение на рисков ултравиолетов термовизор на борда на НАСА и слънчевия орбитален уред ЕКА.

За да се образува крайният резултат, се е наложило да бъдат направени 25 обособени фотоси в границите на 4 часа. В същото време, самите изображения са съединени от експерти на НАСА като голяма мозайка. Полученият вид има повече от 83 милиона пиксела в мрежа от 9148 x 9112 пиксела - това 10 пъти надвишава резолюция от 4K.

Според учените, новата фотография с неповторими характерности ще им помогне да схванат правилото на повишение на температурата в атмосферните пластове...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР