Преди около 24 часа, Чангпенг Жао, изпълнителен директор на една

...
Преди около 24 часа, Чангпенг Жао, изпълнителен директор на една
Коментари Харесай

Binance побутна FTX към фалит, а 24 часа по-късно предложи да ги купи

Преди към 24 часа, Чангпенг Жао, изпълнителен шеф на една от най-големите криптоборси - Binance, написа в Twitter:

Ликвидирането на FTT (бел. ред. Криптовалутата на борсата FTX) е част от нашето ръководство на риска, след нашето излизане, тъй като си научихме урока от LUNA. Ние подкрепяхме по-рано, само че няма да се преструваме, че към момента се обичаме един различен след развода. Ние не сме против никого. Но ние няма да поддържаме участници на пазара, които предпочитано лобират против останалите участници на пазара. Напред.

Съвсем предстоящо, това докара до голям спад на FTT с над 75%, а вложителите в криптовалутата обезверено се опитваха да продадат своите активи. Изданието The Block в ранните часове на деня в Съединени американски щати, че FTX е спряло да заплаща на клиентите си. Разразилата се ликвидна рецесия заплашва и един от най-големите крипто хедж фондове - Alameda, защото над половината от активите на фонда са тъкмо в криптовалутата FTT. Alameda и борсата FTX имат еднакъв притежател - Сам Банкман-Фрайд.
 Ще банкрутира ли Alameda?
Ще банкрутира ли Alameda?

Обвързаността на Alameda с криптоборсата FTX и нейната валута FTT накара изпълнителния шеф на една от най-големите криптоборси да продаде всички активи в криптовалутата FTT

Развръзката на почналата сред Binance и FTX война може да се назова непредвидена, откакто към 24 часа след първия си туит, Чангпенг Жао написа още веднъж в Twitter, че Binance ще придобие FTX след дю дилиджанс.

1) Hey all: I have a few announcements to make.

Things have come full circle, and ’s first, and last, investors are the same: we have come to an agreement on a strategic transaction with Binance for (pending DD etc.).
— SBF (@SBF_FTX)
По този метод Binance ще придобие един от съперниците си, който значително изпадна в ликвидна рецесия тъкмо поради известието на изпълнителния шеф на Binance.

Следва да се означи, че съглашението не е обвързащо, т.е. договорка може и да няма.

Въпреки предстоящото придобиване, цената на FTT продължи да се срутва и доближи 5.50 $, близо 10 пъти под рекордната за тази година цена от 52.96 $ на 29 март 2022 година
 Възможното придобиване на FTX от Binance не спря срутва в цената на FTT
Източник:

Възможното придобиване на FTX от Binance не спря срутва в цената на FTT
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР