Преди обяд в по-голямата част от страната времето ще е

...
Преди обяд в по-голямата част от страната времето ще е
Коментари Харесай

Времето продължава да се разваля, ето къде ще бъдат дъждовете днес

Преди обяд в по-голямата част от страната времето ще е най-вече слънчево. Над Северозападна България, а към и след обяд и над останалите региони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има временен дъжд, съпроводен с гръмотевици, има условия за градушки; в централната и източната част има нараснала възможност за изолирани интензивни феномени. От северозапад ще продължи да прониква релативно студен въздух. Температурите ще се намаляват и оптималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните региони, където вятърът към момента ще е от юг. В София оптималната температура ще е към 30°.

Над западната и централната елементи на Стара планина ще се развиват купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, в обособени региони - краткотрайно интензивни. В масивите на Южна България денем ще е съвсем без превалявания, най-вече слънчево. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 16°.
-->
По Черноморието ще е най-вече слънчево, преди обяд над обособени места ще има ниска облачност или мъгла. Около и след обяд на обособени места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В четвъртък над централната и източната част от Северна България, както и над планинските региони ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, в североизточната част от страната ще е с нараснала възможност за градушки. От северозапад ще продължи да прониква релативно студен въздух и температурите и в Източна България ще се намалят. Максималните ще са най-вече сред 28° и 33°. През нощта против петък и в петък краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има тук-там в Южна и Източна България. Вятърът ще е северозападен, слаб до сдържан. През почивните дни вятърът ще се ориентира от североизток, слаб, в източните региони до сдържан. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността, с краткотрайни превалявания ще има тук-там в източните и планинските райони; над западната половина от страната ще доминира слънчево време. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 27° и 32°. В началото на новата седмица ще бъде най-вече слънчево и в понеделник температурите ще се покачат. Ще се появи раздрана висока облачност, която във вторник от югозапад ще се усили. Повишава се вероятността за превалявания, основно в западната половина от страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР