Преди обед ще бъде пуснато движението по обновения 1,3 км

...
Преди обед ще бъде пуснато движението по обновения 1,3 км
Коментари Харесай

Пускат движението по обновения 1,3 км участък от Северната дъга на СОП между кв. „Требич“ и Северната скоростна тангента

Преди обед ще бъде пуснато придвижването по актуализирания 1,3 км сектор от Северната дъга на Софийския околовръстен път. Това е правата след пътния възел със Северната скоростна дъга до кръстовището за с. Мировяне и кв. „ Требич “, оповестиха от АПИ.

Продължават ремонтните действия в още две прави от Северната дъга на околовръстния път, които се планува да завършат до края на 2020 година До 10 декември се чака да завърши ремонтът в правата, която стартира след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге и приключва преди кръстовището с ул. „ Хаджи Димитър “ в Нови Искър, с дължина 2,5 км. До края декември ще завърши обновяването на още 2,1 км - сред пътния възел със Северната скоростна дъга и пътния възел за Челопечене.

Ремонтните действия на пътното платно включват увеличаване на структурата с мрежи, където е належащо, замяна на асфалтовата настилка, както и възобновяване на банкетите и уширенията, възстановяване на отводняването и разчистване на крайпътната растителност. Обновяват се и 5 уреди в правите, които не са ремонтирани от построяването им през 70-те години на предишния век. Изпълняват се действия по увеличаване на пътните плочи на оборудванията, замяна на опорните структури, нови тротоарни конзоли. Предвидени са и ремонтни действия по долното строене на оборудванията, които ще се правят без прекъсване на придвижването.

През 2021 година ще продължи ремонтът на още над 14,5 км от Северната дъга в сектора след пътния възел със Северната скоростна дъга до пътния възел с бул. „ Ботевградско шосе “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР