Преди няколко седмици известният руски журналист и водещ Юрий Дуд,

...
Преди няколко седмици известният руски журналист и водещ Юрий Дуд,
Коментари Харесай

Портрет на привържениците на Путин. Какви са тези хора? - Нашите автори

Преди няколко седмици известният съветски публицист и водещ Юрий Дуд, разгласява тричасово изявление с съветския артист Оскар Кучера в канала си в YouTube.

През първия ден това изявление събра повече от 7 милиона гледания, повече от 200 хиляди коментара и излезе преди всичко в тренда в Русия, Беларус и Украйна. Интервюто с Кучера взриви рускоезичното осведомително пространство и се трансформира в най-обсъжданото събитие за седмицата.



Защо изявлението с артиста провокира толкоз мощен отговор?

За първи път в студиото на Юрий Дуд пристигна посетител, който намерено поддържа дейностите на съветската войска в Украйна, до момента в който други звезди, поддръжници на Путин, отхвърлят сходни диалози с Дуд.

Тук няма да преразказваме тричасовото изявление, а ще преминем през трите най-показателни тези, с цел да добием визия какъв е класическият портрет на един последовател на Путин в Русия, какъвто е Оскар Кучера.

1. Америка е неприятна!

Типичният покровител на Путин постоянно ще упрекна Съединените щати за всички проблеми на човечеството и ще предсказва идния крах на съществуването на тази страна, само че това не да му попречи да бъде деен консуматор на iPhone, лакомо поглъщащ американската просвета, няма да попречи и на устрема въпросният покровител да получи американски паспорт.

Мислете едно, кажете друго.

Така Оскар Кучера в своя канал в Telegram с публика от 80 хиляди души приказва за ужасите на живота в Съединените щати, за разлагащата им се стопанска система и изостаналата политика. Актьорът постоянно акцентира, че е огромен триумф да си жител на Русия, а не на Съединени американски щати.

- Защо тогава реши последното ти дете да се роди в Съединени американски щати? – задава въпрос Дуд към Кучера.

И тук гостът дава отговор, че брачната половинка му е била следена от лекари в Москва по време на бременността и към този момент не може да лети на никое място в края ѝ. Затова по рекомендация на собствен другар Оскар Кучера и фамилията му отпътуват от Москва за Маями (Да, това не е неточност в текста. Логиката на пропутинската аудитория нормално е набор от противоречия) , с цел да може детето да се роди в Съединени американски щати. Семейството на артиста не е взело такова решение, с цел да може детето им да стане жител на Съединени американски щати (Разбира се, че не. Как въобще не ви е позор да мислите по този начин?) , а просто с цел да съчетаят раждането със фамилна отмора в Маями.

- Направихте ли американски паспорт на сина си? - пита Дуд.

- Да, несъмнено! Би било неуместно да не го създадем! - дава отговор Кучера.

2. Аз съм родолюбец, а те са предатели!

Типичният покровител на Путин счита себе си за същински родолюбец и жигосва своите съграждани с противоположна позиция като „ предатели “. Но целият му национализъм приключва с гръмки лозунги, демонстриращи преданост към държавното управление и нищо повече.

Оскар Кучера остро осъжда стотиците хиляди руснаци, избягали от Русия след оповестяването на мобилизацията. Самият артист твърди, че е родолюбец и „ същински мъж “, тъй като няма да избяга на никое място, в случай че ненадейно бъде свикан да се бие в Украйна.

- Не тичам! Въпреки че жена ми, заклевам ви се, три дни преди мобилизацията сподели, че би трябвало да отпътува, тъй като ще ме вземат (на войната) - споделя Оскар Кучера.

- Напомнете ми, бащите на пет малолетни деца могат ли да получат призовка?

- Пет не. Големият ми към този момент е на 18 години – означи Кучера.

- И в случай че са четири, тогава също не можете да получите призовка - добавя журналистът Юрий Дуд.

Оскар Кучера, несъмнено, щеше да отиде да се бие.

Жалко единствено, че съгласно закона подобен „ родолюбец “ няма да бъде свикан на война, тъкмо както мъжете с три или повече малолетни деца.

3. Пълно недоумение на задачите на войната

Типичният последовател на Путин, който поддържа дейностите на съветската войска в Украйна, съвсем не схваща задачите, които армията му преследва, и нито един път не се наема да пояснява заявената от Путин „ демилитаризация “ и „ денацификация “. Самият Оскар Кучера неведнъж признава това, само че има вяра, че армията му е на страната на положителното, единствено тъй като " в противоположен случай е просто отпадък ".

- Вие казахте: Русия стартира тази война несъмнено не с цел да завладее Украйна - обръща се към госта Юрий Дуд.

- Да, безусловно съм сигурен в това - дава отговор Оскар Кучера.

- Какво се случи на 30 септември в Русия?

- Референдумът ли имаш поради?

- Нещо като референдум, на който Русия разгласи, че Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област към този момент са Руската федерация. Какво е това, в случай че не завладяване? – пита журналистът.

– Завоевание е – признава Кучера след къса пауза.



Оскар Кучера на изявление с тениска от украинската марка Benya & Zubrik

И по този начин, кой е типичният съветски покровител на войната в Украйна?

Това е човек с цялостна неразбория в главата, изпълнена с несъгласия.

Той е срещу войната, тъй като войната е нещо неприятно, а той е " добър " и не може да я поддържа.

Той обаче поддържа войната, тъй като е нужна, макар че не знае за какво. Но той знае, че не може да бъдете срещу вашето управление, тъй като другояче няма да сте " добър ".

Той схваща, че Путин го лъже, само че няма да рискува да се съмнява в честността на вожда, тъй като тъкмо този руснак, последователят на Путин, желае да бъде " добър " за режима на Путин.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР