Преди няколко месеца основателят на производителя на електрически камиони Nikola

...
Преди няколко месеца основателят на производителя на електрически камиони Nikola
Коментари Харесай

Доскорошният нов американски милиардер, който изгуби $757 милиона за ден

Преди няколко месеца създателят на производителя на електрически камиони Nikola Тревър Милтън се трансформира в един от най-успешните бизнесмени в Съединени американски щати, увеличавайки благосъстоянието си няколко пъти след дебюта на компанията на борсата.

Но през днешния ден той бързо губи благосъстоянието си, откакто преди дни отчет упрекна Nikola в машинация, а това докара до внезапен спад на цената на акциите ѝ.

В началото на тази седмица пък стана ясно, че Милтън напуща поста на изпълнителен ръководител на сдружението, което докара до нов изострен спад на книжата. А от там и на чистото му положение.

Според данни на Bloomberg Billionaires Index в понеделник акциите на Nikola са поевтинели с 19%, което е довело до стесняване на каузи на Тревър Милтън в компанията до 3,3 милиарда $ или другояче казано той е изгубил към 767 милиона $ за ден.

Бизнесменът държи към една трета от основаният във Финикс производител.

Оттеглянето на Милтън от борда на Nikola идва две седмици след унищожителния отчет на Hindenburg Research, съгласно който производителят на електрически коли и камиони е просто една " комплицирана машинация ".

В отговор компанията разгласи, че сезира регулатора, само че в действителност подхрани подозренията за бъдещето на компанията. Към момента тя е разследвана от Комисията по скъпите бумаги и тържищата, както и от Министерство на правораздаването в Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР