Преди няколко години, в близост до полския град Сандомьеж (Sandomierz)

...
Преди няколко години, в близост до полския град Сандомьеж (Sandomierz)
Коментари Харесай

В Полша е открит древен необичаен гроб с човешки тела и лапа на мечка

Преди няколко години, наоколо до полския град Сандомьеж (Sandomierz) е намерено антично място на заравяне. Местен гражданин се натъква на гроб, когато стартира да копае основата на гаража си.Когато археолозите стигнали до останките от кости, станало ясно, че гробът е доста необикновен. Сред човешките кости, представляващи разчленените остатъци от мъж и дете, лежала отрязана лапа на мечка. Възрастта на костите е минимум 4500 години – късен неолит (HiddenTruth.site).Намирането на скотски кости в праисторически гробове не е извънредно, само че за първи път археолозите намират в заравяне останките на мечка с човешки кости.

 Останките от лапата на мечка
Останките от лапата на мечка Според учените, това е доста античен обред. Може би лапата на мечка е била сложена в гроб като предпазен талисман. Археологът Моника Байка споделя: “Този обред включва костите на животни, сложени в гроба на човек, както и разпалването на огън, следите от които намерихме наоколо. ”Четете още: В Китай, хора от актуалния вид са живели преди 10 хиляди години В гроб са открити и кости от добитък и долната челюст на прасе. Според Моника, най-често кости от прасета са били поставяни в погребения по това време, само че лапата на мечка е била нещо непознато за тези традиции. Освен това, съдейки по редица знаци, лапата е била сложена цяла, а освен костите (месото от мечки постоянно се е изяждало).

 q2 2 - В Полша е открит античен необикновен гроб с човешки тела и лапа на мечка
Сега археолозите се пробват да намерят нещо сходно измежду обичаите на прилежащите нации, с цел да схванат дали този обред е пристигнал извън или е локален феномен. Моника Байка споделя още:
“Има доста образци, когато елементи от телата на животните са имали специфична символика. В южната част на Феноскандия (сега териториите на Финландия и Русия), по това време, хората са вярвали, че някои елементи от животинските тела имат лечебни сили, измежду които са зъбите, ноктите, пенисните кости и лапите. Те можели да предпазят човек и добитъка му от хищници. А в Сибир имало бит да се вършат амулети от мечи кости. ”Друга мистерия е за какво телата на мъжа и детето са били разчленени. Преди 6 хиляди години, сходен бит да се раздират мъртвите преди погребението е съществувал в островите Оркни (Шотландия). А в Ирландия неотдавна са разкрили гроб от преди 5 хиляди години, където телата са били нарязани. Вероятно пътят към другия свят бил по този начин „ по-лесен “ за мъртвите.Въпреки това, географски близки до полските култури, които са употребявали сходни ритуали, към момента не са открити.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР