Преди няколко дни внезапна проверка на ВиК - Плевен и

...
Преди няколко дни внезапна проверка на ВиК - Плевен и
Коментари Харесай

Кмет краде вода и не плаща данъци

Преди няколко дни неочаквана инспекция на ВиК - Плевен и районна прокуратура - Червен бряг установи кражба на вода в частната компания на Кмета на Община Червен бряг - инж. Данаил Вълов.

За инспекцията удостоверяват и шефът на ВиК - Плевен - господин Спасов и представители на районното звено в Червен бряг.

Фирма ТЕРРА АД е комерсиално сдружение, което в актуалният миг се ръководи от Светла Вълова - брачна половинка на кмета Вълов и Надежда Николова - щерка на градоначалника. Една дребна част от капитала на сдружението е благосъстоятелност и на самата община.

До инспекцията се е стигнало след подаден сигнал от жител в Червен бряг, а органите на реда установили на място, че керамичният цех на кметското семейство се е захранвал с вода, без да бъде отчитано на водомера. Интересно е обаче, че за тази инспекция на която са участвали и органи на Министерство на вътрешните работи на никое място не се загатва - нито в ежедневния бюлетин на Министерство на вътрешните работи, нито в Прокуратурата. А съгласно настоящото законодателство по разказа на Министерство на вътрешните работи би трябвало да се образува разследване и досъдебно произвеждане.

Потърсихме Районна Прокуратура Червен бряг за коментар. От там ни споделиха, че не са осведомени със случая и че можем да подадем сигнал. А кражба на вода на юридическо лице изтъквам „ мъчно се потвърждава " и е „ незнайно кой е построил противозаконните уреди ". И макар, че тази компания има своите материално виновни лица в лицето на фамилията на Кмета Данаил Вълов и макар, че е ясно кои са те и чия благосъстоятелност са постройките, сдобивали се с вода на гърба на червенобрежани било неизестно.

Според общински съветници и информация в локални налози и такси към Община Червен бряг е видно, че същата компания, сдобивала се с вода нелегално и ръководена от кметската рода не е погасявала и отговорностите си към общината. Над 40 хиляди лв. са отговорностите на ТЕРРА АД за налози и такси, които не са погасявани от години.

И тук е момента да питаме - облагодетелства ли се Кмета на Община Червен бряг с ситуацията си и дали тъкмо поради заеманият от него пост Министерство на вътрешните работи и Прокуратура мълчат? Дали ще има осъден прочут всекиму причинител? А дали Кмета ще заплати отговорностите си към общината, която ръководи, тъй като надали изпраща самичък на себе си покана за непринудено заплащане, както и надали ще даде самичък себе си на частен правосъден реализатор.

А ние остава да чакаме Прокуратурата да си свърши работата и сходна безочливост на гърба на жители да бъде последна.

Автор: Христо Гешов

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР