Преди няколко дни, на 15 юли, имаше експлозия на Слънцето.

...
Преди няколко дни, на 15 юли, имаше експлозия на Слънцето.
Коментари Харесай

В очакване на магнитна супербуря! Слънцето изстреля плазма срещу нас от упор 



Преди няколко дни, на 15 юли, имаше детонация на Слънцето. В резултат част от слънчевата плазма се отдели от дневната светлина и полетя право към нас. Въпрос на време е енергийният съсирек да се потопи в горните пластове на земната атмосфера. Според една оценка, това ще стане през днешния ден, 19 юли. Други експерти споделят, че ще е ден-два по-късно.

Експлозията на Слънцето е записана от земни и галактически обсерватории. Според астрономите, снимали сходното на змия изхвърляне на плазма, „ това беше несравнима панорама “.

Какво ще се случи по-късно? Слънчевата плазма носи море от замръзнала сила. За благополучие Земята е предпазена от магнитно поле. Именно в него, на разстояние няколко хиляди километра от планетата, ще удари плазмата. Но полето на Земята ще се свие и ще резонира като тъпан. Той ще стартира да осцилира случайно. Ще стартира магнитна стихия.

Магнитната стихия има красиво следствие - полярни сияния. Лъвският дял от силата на Слънцето ще се плъзне по силовите линии към магнитните полюси, а заредените частици ще се сблъскат с молекулите на въздуха. В резултат на комплицирани процеси въздушните молекули стартират да светят, най-вече в зелено. Това е полярното зарево. Колкото по-силен е, толкоз по-южните региони се виждат. Ако бурята е мощна, сиянието се следи даже в Гърция и Африка.

Но голям брой пластове са свързани с магнитното поле на земята, които да вземем за пример вършат допустима радиокомуникация на дълги дистанции на Земята. Когато магнитното поле стартира да осцилира, пластовете също ще се люлеят. Връзката ще бъде прекратена. В по-малка степен страдат тези, които употребяват връзки на директна видимост (fm-радио, интернет), в по-голяма степен - връзки на дълги дистанции, които всъщност изчезват (моряци). Понякога, в противен случай, пластовете са толкоз изкривени, че се появява връзка там, където не е имало такава. Това се назовава "комуникация посредством полярните сияния ". Когато се организира, наподобява, че вашият събеседник е робот, тъй че гласът му е килнат. Тъй като GPS се реализира посредством спътници, връзката с тях може да бъде наранена. Навигаторите могат да лъжат.

Ефектите върху здравето от магнитните стихии са проучени необятно, само че няма ясно схващане. Като цяло стигнахме до извода, че през лятото е най-малък. Защо, не знаем.

Слънцето в този момент е на път към оптималната си интензивност (максимумът ще бъде след няколко години), а това е доста "зъл " най-много. Пристъпите се повтарят постоянно и са мощни. Учените не са съумели да предскажат "гнева " на този най-много и са сюрпризирани от интензивността на Слънцето. Така че ще има още такива стихии.

Превод: GlasNews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР