Преди началото на сезон 2023 във Формула 1 съветникът на

...
Преди началото на сезон 2023 във Формула 1 съветникът на
Коментари Харесай

Цунода: Колата на Уилямс е с 12 км/ч по-бърза

Преди началото на сезон 2023 във Формула 1 съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко и шефът на Алфа Таури Франц Тост обясниха, че задачата на втория тим на компанията е 6-ото място в крайното класиране при конструкторите. Това стана посред спекулациите, че Алфа Таури може да бъде продаден, като в последна сметка тази вид беше отритнат, най-малко към този момент.

Но надпреварата в Бахрейн сподели, че Ник де Врийс и Юки Цунода ще имат сложна задача да се преборят за това шесто място, предвид на неналичието на оптималната скорост у колата на отбора AT04.

“Още при започване на надпреварата в Бахрейн стана ясно, че не мога да подкрепям темпото на тези, които ме изпревариха при потеглянето - изясни Цунода. - Скоростта ни е надалеч от това, което желаеме. Просто следвах другите, колата се пързаляше в завоите и гумите започнаха да прегряват. Не ни стига прилепяне към пистата и сцепление и би трябвало да действаме бързо. ”
 И Лоран Мекис напуща Ферари? И Лоран Мекис напуща Ферари?
Японският водач изясни и с какъв брой тъкмо Алфа Таури изостава от Уилямс на вършиме.
 Легенда на Макларън: Макс е като Айртон Сена Легенда на Макларън: Макс е като Айртон Сена
“Без потребление на DRS системата, на вършиме сме с 12 км/ч по-бавни от Уилямс - удостовери Юки. - А Тове е доста. Колата ни има прекомерно огромно челно противодействие и в това време нямаме сцепление в завоите, би трябвало да оправим най-малко единия от тези два казуса. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР