Преди много години, мнозина най-вероятно помнят онзи български филм, в

...
Преди много години, мнозина най-вероятно помнят онзи български филм, в
Коментари Харесай

Жена съди Франция, защото е обявена за мъртва – вече три години

Преди доста години, мнозина най-вероятно помнят оня български филм, в който основният воин обърка паспортите и вместо този на майка си, съобщи своя, с цел да бъде публично разгласен за мъртъв. Резултатът, с изключение на извънредно смешен и сгрешен, стартира в един миг да става печален, изключително когато неговият облик го гледа по стълбовете, а самото му наличие измежду познати е още по-ужасяващо. И до момента в който мнозина биха декларирали онази добре позната дежурна имитация „ Това може да се случи единствено в България “, ние желаем да насочим вниманието на аудиторията към Франция и парадоксите, властващи там.

Според изданието The Guardian, 58-годишната Жан Почан е почнала да води каузи против съда, откакто по някаква причина е записана като мъртва през 2017 година Жената от Сейнт Йозеф декларира, че освен е доста жива, само че борбата за връщане на статуса ѝ продължава към този момент три години. Според историята на французойката, за която можем да кажем, че най-вероятно се намира в чистилището, проблемите почнали преди близо 10 години, когато имала съществени проблеми с неин сътрудник. Не е ясно какви тъкмо са били споровете, само че пред синдикатите, той оповестява, че Жан е умряла и малко по-късно е изцяло заличена от всички картони.

Дамата продължава да упреква съда и не може да повярва, че без съществуването на смъртен акт, въпросният арбитър е съумял да завърши официално житейският ѝ път. Сега следва законен опит за възобновление, който към този момент продължава към 3 години. Делата почнали преди близо 20 години, когато въпросният чиновник бил уволнен от компанията на Почан. През 2004 година трудов профсъюз желае от нея да заплати сумата от 14 000 евро. Според съда, делото се е водило напълно против компанията, а не непосредствено против собственичката. Следва и втори дело, само че този път ориентирано напълно към собственичката. Служителят не съумява да реализира своето, само че не се отхвърля да води каузи. Следващото е планувано за 2016 година и тъкмо там на съдията е обявено, че въпросната дама е умряла. Делото е ориентирано към брачният партньор и синът, които би трябвало да платят породените вреди.

Следващата година, откакто Почан стопира да дава отговор на писма, той употребява опцията да показа и пред синдикатите, че е умряла, а това пък помогнало за заличаването на всичките и картони, персонална карта, здравни осигуровки и даже шофьорска брошура. Практически този човек, най-малко на документи, не съществува. През последните 3 години можем да видим, че френските управляващи освен не могат да намерят решение на казуса, само че и като че ли отхвърлят да признаят грешката си. Друг необикновен куриоз в този миг никой не желае да поеме отговорност. Решението към момента липсва. Но това не е единствената жена. През април 2020 година млада дама от Парагвай отива в поликлиника за обзор, само че съгласно документите, умира при прегледа. Към този миг можем да знаем, че съществува юрист, който се пробва да възроди своята клиентка, а това може да се счита за забавен казус.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР