Преди малко Централната избирателна комисия /ЦИК/ е решила да спре

...
Преди малко Централната избирателна комисия /ЦИК/ е решила да спре
Коментари Харесай

ЦИК е решила да спре машинното гласуване в още 44 секции, в които ще се премине към хартиен вот

Преди малко Централната изборна комисия /ЦИК/ е решила да спре машинното гласоподаване в още 44 секции, в които ще се премине към книжен избор. Те са в разнообразни изборни региони в страната. Това сподели зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

В момента се изпраща информацията на районните изборни комисии, с цел да бъдат осведомени секционните изборни комисии, и да преминат към гласоподаване с хартиени бюлетини. Преди това ЦИК спря машинното гласоподаване в още 12 секции в страната.

Матева посочи, че най-честите недостатъци при машините са, че машината за гласоподаване е спряла, не отпечатва разписките, не работи печатащото устройство или картите не сработват. Всички тези проблеми не могат да бъдат оправени от техниците. Затова ЦИК е решила да се премине към гласоподаване с хартиени бюлетини.

В страната се гласоподава с 10 516 устройства, уточни зам.-председателят и представител на ЦИК. Матева означи, че прекъсването в 56 секции на машините за гласоподаване, е пренебрежимо дребен %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР