Преди малко се събрахме и въведохме бедствено положение в Перник.

...
Преди малко се събрахме и въведохме бедствено положение в Перник.
Коментари Харесай

Караниколов с план за водата на Перник

Преди малко се събрахме и въведохме бедствено състояние в Перник. Целта на тази мярка е да се извършат незабавно монтажно-аварийни действия към язовир „ Студена “ “, заяви кметът на Община Перник Станислав Владимиров, съобщи ZaPernik.com. На съвещанието на спешния щаб участва министъра на стопанската система Емил Караниколов с съответен проект по какъв начин страната да спомага за пълненето на язовира.

Държавното дружество „ Монтажи “ ще стартират с непосредствено възлагане да сондират, да построяват съобръжения, които да заловен горната част на река „ Струма “ и да стартира да се цялостни язовир „ Студена “.

Община Перник няма отношение във връзка с строително-монтажните действия, всички заплащания ще се вършат непосредствено към държавната компания, разясни кмета.

Той добави, че с изключение на държавния план има и работен проект, създаден от инж. Атанас Русев, който „ е индивидът, който най-добре познава региона “.

„ Проектът на Русев е в спор с другия план, само че ще дадем опция на науката да каже кой от двата плана да се реализира “, сподели министър Караниколов.

Надявам се всички институции да работят отговорно и дейно. „ ВиК “ Перник малко са избързали с бутането на бента пред „ Врелото “ през вчерашния ден, сподели още кметът, само че добави, че министър председателят Борисов идва в Перник неделя и упованията са, че нещата ще тръгнат в естествен темп “.

Не би трябвало да се основава суматоха. Искам да похваля всички доброволци – има хора, които помогнаха от селата Люлин, Драгичево, Кладница, Рударци. Време е за обединяване и работа, а не митинги “, сподели кмета на Перник Станислав Владимиров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР