Преди малко подписахме споразумението с организациите, с които преговаряхме. Добавихме

...
Преди малко подписахме споразумението с организациите, с които преговаряхме. Добавихме
Коментари Харесай

Земеделците подписаха споразумението с властта: Много важни са законите, които ще се приемат

Преди малко подписахме съглашението с организациите, с които преговаряхме. Добавихме една спомагателна точка. Съгласно нея образуваме група, която ежемесечно ще наблюдава какво е осъществяването на съглашението и ще разисква всички въпроси, които наподобяват значими от позиция на развиването на бранша, подготовката на законите, финансовото застраховане на ограниченията и всичко значимо за земеделците. 

 

Това разгласи на брифинг министър председателят Николай Денков след среща с представители на земеделците. Тя се състоя в Министерския съвет, а на нея участва и земеделският министър Кирил Вътев. 

 

" В тази работна група ще вземат участие и представители и на други браншови организации от земеделието, които пожелаят ", допълни земеделският министър Кирил Вътев.

 

Дотук се стигна в петък след следващата против сред фермерите и държавното управление, когато стана ясно, че към този момент има разбирателство по трите типа точки от декларацията, която бяха сложили авансово от Българската земеделска камара.

 

" Разписахме съглашение, което по същина беше към този момент разисквано с всички организации вътре в Българската земеделска камара, както и с техните членове. То касае всички земеделци ", сподели и Илия Проданов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите. 

Благодари на всички забъркани и изрази вяра, че свършеното ще е в интерес на всички земеделци, макар тежката работа. 

 

Изпълнителният шеф на Държавен фонд „ Земеделие "   Георги Тахов изясни, че това е нещо ново, почнало се от нулата и са стигнали ненапълно.

" Много са значими законите, уповавам се до края  на година да се изпълнят всичките ", добави той.  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР