Преди края на годината европейската комисия ще предложи да реформира

...
Преди края на годината европейската комисия ще предложи да реформира
Коментари Харесай

Пик в търсенето на енергоресурски, ЕК и ЕП обсъдиха кризата

Преди края на годината европейската комисия ще предложи да реформира пазара на газ, с цел да го направи по-устойчив на повишението на цените.Членовете на европарламента и комисията разискаха способи за справяне с рецесията.

Еврокомисията смята неподходящите пазарни условия за причина за енергийната рецесия в евросъюза, в миг когато търсенето записва пик за последните 25 години.Това основава и пик на цените, съобщи заместник-председателят на комисията Франс Тимерманс. Според него системата на Брюксел за търговия с квоти за изхвърляне на парникови газове има нищожно влияние върху скока на цените.

" Следващата седмица комисията ще показа нашите проекти, нашите хрумвания по какъв начин да се оправим с този въпрос.Колкото по-бързо засилим възобновимата сила толкоз по-бързо ще защитим жителите от високите цени в обичайна енергийна сфера ", съобщи Франс Тимерманс, заместник-председател на Европейска комисия.

Борсовата цена на газа в Европа през днешния ден доближи първо 1500 $, след това надвиши 1600 $ за хиляда кубически метра, само че след това стартира да пада. " Газпром " регистрира закъснение с над 20 милиарда кубически метра по отношение на предходната година при запълването с газ на европейските складове. Франция, Испания, Чехия, Гърция и Румъния желаеха общ европейски метод за съгласуване на националните ограничения против несъразмерното повишаване на силата. Някои евродепутати приканиха за основаване на общи стратегии за пазаруване на газ посредством възпроизвеждане на модела, употребен за имунизациите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР