Преди известно време производителите на това, което е наречено суперкола

...
Преди известно време производителите на това, което е наречено суперкола
Коментари Харесай

Сarscoops: Българи се опитват да ни убедят, че са създали суперкола, която "ще промени играта"!

Преди известно време производителите на това, което е наречено суперкола се появиха като че ли от нищото с обещанието, че тяхната машина ще промени всичко в играта, написа Сarscoops. Както и да е, българската кола беше към този момент показана, а основателите й направиха някои много смели изказвания.



Компанията е основана през 2015 година и получава името си от италианската дума " Алиено ", която значи " чуждоземен ". Макар и да няма опит в автомобилостроенето, компанията твърди, че създадената от нея кола с наименование Arcanum е изцяло конкурентна на други известни суперколи като Devel Sixteen.



Моделът се споделя Arcanum (от латински " загадка " ), като топ-версията му ще развива 5521 к.с. и 8880 Нм въртящ миг.

Шасито, монококът, както и предният и задният подрамник са направени от въглерод по специфична технология. Долната част на шасито е усилена с кевлар, като зоните за дисторция и усилените детайли са ситуирани по целия периметър на монокока. Самата каросерия също е с карбонови елементи.



Дължината на хиперколата е 5240 мм, широчината – 2180 мм, а дистанцията сред двете оси е 3100 мм. Теглото на купето с двe порти в най-лекия вид е 1620 кг.



Силовият елемент се състои от 12 или 24 електромотора – от 3 до 6 на всяко колелo. Всяко от тях се управлява самостоятелно по електронен път. Има три режима на придвижване - Street, Track и Race, при които се трансформира разпределението на мощността сред предната и задната ос. Задвижването е към четирите колела със система за контрола на вектора на тягата и динамично систематизиране на въртящия миг към всяка гума.



Автомобилът ще се предлага в 4 разнообразни разновидността на мощ – 2646 к.с. (4440 Нм), 3530 к.с. (5920 Нм), 4411 к.с. (7400 Нм) и 5521 к.с. (8880 Нм). Електромоторите се зареждат от графенови литиево-йонни кафези и суперкондензатори, които събират сила при прекъсване и се употребяват за нарастване на мощността при ускоряване.



Капацитет на 800-волтовия блок акумулатори е 60 кВт/ч (при спортния вариант), 120 кВт/ч (при пистовия) и 180 кВт/ч (при гражданския). Максималният пробег на Alieno Arcanum е 1020 км, като с помощта на високата компактност на заряда колата може да измине до 3 обиколки на " Нюрбургринг ". Зареждането на батериите от специфична зарядна станция Alieno (до 2700 кВт) лишава 4 минути, оптималната скорост е 480 километра в час.



Arcanum е оборудван с роботизирано окачване с двойни напречни лостове и регулируеми стабилизатори за напречна резистентност. Амортисьорите са електронноуправляеми, като могат да се контролират. Тези детайли се употребяват от прототипите, участващи в сериите " Льо Ман ".



Спирачната система се състои от три обособени подсистеми - хидравлична, електромагнитна и въздушна, която употребява аеродинамиката на колата. Срещу доплащане колата може да бъде оборудвана и с парашут от драгстер.


От " Алиено " настояват, че Arcanum към този момент може да се поръчва с цени сред 750 000, 878 000, 1,5 милиона и 1,775 милиона евро според от модела.
Специализираният уебсайт за коли обаче приключва с думите: " Не се учудвайте, в случай че не чуете в никакъв случай още веднъж за " Алиено ".

Коментарите под публикацията също са много скептични.

Kurt Kokaine написа: Нека предположим, че създадат това копи-пейст на ламборджини. Какъв е смисълът? Дори и с Ферари 458 да искаш да се забавляваш, ще ти трябват специфични трасета (писта, планина, празна магистрала), това е прекомерно детинско.

Neil Fellows също е неудовлетворен: Като всички начинаещи и тези си мислят, че екстремалната мощ значи суперкола. Мощността е единствено един от многото, доста фактори.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР