Преди инцидента в района са забелязани иманяриГорски пожар унищожи 30

...
Преди инцидента в района са забелязани иманяриГорски пожар унищожи 30
Коментари Харесай

Огнена стихия изпепели 30 декара борова гора в Хисарско

Преди случая в региона са видяни иманяри

Горски пожар унищожи 30 декара млада борова гора край Хисаря. Близо пет часа огнеборци, чиновници на държавното горско стопанство в града, кметовете на селата Красново и Кръстевич, както и хора, притекли се на помощ, гасиха пожара, оповестиха от пресцентъра на районна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Пловдив.


Пожарът е горял в късния следобяд през вчерашния ден в мъчнопроходим горски терен. Сигналът е подаден от жители, които видели пушек, като малко преди този момент забелязали лица, извършващи иманярска активност в същия сектор.

На помощ на сътрудниците от пожарната работа в Хисаря са изпратени огнеборци от Карлово и Пловдив, с което общият брой на пожарникарите на терен е бил 14. Имайки поради ранното и нетипично засушаване за сезона, единствено през последните 24 часа, сигналите за горящи сухи треви, на които са реагирали огнеборците в област Пловдив, надвишават 43 броя, показаха от пожарната.

По предписание на шефът на РД ПБЗН - Пловдив комисар Георги Мангараков, смесени екипи на районните служби и полицията, правят периодически обходи във всички обитаеми места на територията на региона, които целят определяне на недобросъвестни хора, създаващи предпоставки за пожар посредством палежи. От пожарната приканват жителите, които видят сходни дейности, да оповестяват в полицията или на тях.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР