Преди години Полфрийман е посегнал с нож и на двама

...
Преди години Полфрийман е посегнал с нож и на двама
Коментари Харесай

Христо Монов: Ако можех да се върна преди 12 г., нямаше да изгладя ризата на сина ми и да го пусна да излезе навън

Преди години Полфрийман е протегнал ръка с нож и на двама свои сънародници Единственото, което мога да направя, е да прикани хората да заплюят тези съдии, споделя в изявление за "24 часа " Христо Монов, татко на убития студент

- Г-н Монов, подадохте тъжба във Върховната касационна прокуратура против предварителното освобождение на Джок Полфрийман. Какви причини посочихте в нея?

- Нарушение на член 32 от Наказателнопроцесуалния кодекс. Вместо с решение съдът се е произнесъл с определение. На това съображение аз и брачната половинка ми желаеме обновяване на делото за предварителното условно освобождение на килъра на сина ни. Нищо повече.

Жалбата я подаде брачната половинка ми, която е правист. Както казахте, в деловодството на Върховната касационна прокуратура. Тя е адресирана до основния прокурор. Приета е, несъмнено. Това е тъжба и не могат да я върнат.

Но пък някои споделят, че определението не можело да бъде жалено. Така играят на термини. Дребни душици с незабележим разсъдък. (Два часа по-късно основният прокурор Сотир Цацаров внесе искане във Върховния касационен съд за обновяване на делото за предварително условно освобождение. “ 24 часа” обаче не потърси Христо Монов за първи коментар, тъй като по време на изявлението той се почувства доста зле и помоли за спиране. Причината - от четвъртък, когато стана известно решението, е непрекъснато с високо кръвно, съвсем не е спал и е на мощни лекарства - б.р.)

- От предишния четвъртък, когато стана ясно определението за предварителното условно освобождение на Полфрийман, постановено от съдиите Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, получихте невиждана поддръжка от хората.

- От цяла България ми се обаждат хора и това е най-важното. Соросоидите най-сетне съумяха да обединят България против себе си, което е ужасно. Предполагам, че в този момент духът на сина ми тържествува там някъде във безконечните ловни полета.

- А от държавни институции или представители на правосъдната система?

- Най-малко от правосъдната система би трябвало да се свързват с мен. Тя е обособена и самостоятелна, само че доста хора, които са в нея или в политиката и във всички останали управляващи, се обадиха и ми споделиха: “Ние сме със фамилията ви”.

Дори хора, с които, до момента в който бях депутат, съм влизал в някакви борби, даже и такива се обадиха, за което им благодаря.

- Тази невиждана поддръжка може ли да промени нещо?

- Ще промени. Според мен ще направи по този начин, че такива хора като Калин Калпакчиев и Весислава Иванова няма да бъдат повече в правосъдната система, а всеки, който се изкушава като тях да престъпва границите на морала и закона, ще има едно мислено дали би трябвало да го прави. Независимо от това по какъв метод и с какви цифри е бил стимулиран.

Единственото, което мога да направя, е да прикани всички българи да заплюят тези съдии, нищо повече.

- Основният претекст в определението за предварително условно освобождение на Джок Полфрийман е, че се е поправил. Вие сте психолог. Може ли човек за една година да се поправи и да се разкае за това, което години наред е отричал - убийството на сина ви?

- В последната си дума по време на правосъдния развой аз предизвестих съдиите, че пред тях има социопат. А социопатите не подлежат на коригиране. Но може би това е мотив в нашите закони да се запише, че хора с сходна характерност би трябвало да бъдат третирани по различен, специфичен метод. Че би трябвало да бъдат вечно лишени от опцията да осъществят своите незаконни настройки и претекстове в обществото, т.е. те да бъдат в пандиза до живот. Защото такава е същността им.

Този (Джок Полфрийман - б.р.) 3 години преди убийството на сина ми е направил същото в личната си страна, само че тогава двете момчета са останали живи.

- С нож ли им е протегнал ръка?

- Пак е било в навечерието на Нова година (Андрей Монов е погубен на 28 декември 2007 година - б.р.), само че защото е бил малолетен, действието му е заличено. Предполагам, че поради метода, по който работи фамилията му. С задоволително солидни финансови причини жертвите са били принудени да замълчат.

- Семейството на Полфрийман заможно ли е?

- Така се приказва. Зад него стоял най-богатият австралиец. А и страната им може би.

Когато бях депутат, против мен, разбирайте против българските институции, имаше подобен напън. Но по този начин са империите. Застават даже зад такива нискокачествени човеци, които са техни жители. Но това, което в този момент се случи, че ние всички въстанахме против поданика на една империя и прислужниците му в България, демонстрира, че не сме за подценяване като народ и нация.

- Какво имате поради, като казвате, че е оказван напън върху вас?

- Мога да приказвам за себе си. Когато бях народен представител, в кабинета ми в Народното събрание пристигна посланичката на Австралия и 2 часа разговаряхме. Накрая се прегърнахме. Тя разбра моите причини за какво не желаеме и не разрешаваме той да бъде върнат в Австралия и да изтърпява наказването си там.

- По време на делото или по-късно Полфрийман или неговото семейство свърза ли се с вас, с цел да ви се извини?

- Не. Чак на последното съвещание на съда татко му измънка нещо сходно. Но това е социопатът. Той не признава осъщественото и не изпитва възприятие за виновност. Преди година в едно телевизионно изявление твърдеше, че не е направил това, за което е наказан.

- Преди дни пред “24 часа” казахте, че пари от кръвта на сина си няма да изкарвате, само че през тези 8 години от окончателното наказание на Полфрийман от Върховен касационен съд през 2011 година не можехте ли да настоявате или да се оплачете, че той не изплаща компенсацията в размер на 400 хиляди лева? Все отново то е присъдено с решение на съд.

- Да, той е наказан и би трябвало да извърши тази присъда, само че тъкмо там е и другият проблем, че ние като страна нямаме никакви принадлежности да го принудим, в случай че си отиде в неговата страна, да изплати компенсацията. Той се подигра още един път с една присъда, издадена в България.Но нищо не може да се направи, единственото, което мога да сторя, е да прикани всички българи да заплюят тези съдии. Нищо повече.

Най-важното е да създадем по този начин, че сходни недостойни хора да ги няма в българската правосъдна система. Че да може най-малко част от устоите на страната, каквато е правосъдната система, да бъдат здрави. Чух, че към този момент има петиция за оставката на тези хора. На 26 септември ще има и протест на площад “България”, уредниците прелестно са избрали мястото. Точно това би трябвало да кажем: Махайте се оттова, с цел да имаме религия в една от устоите на държавността.

- Кой провежда митинга?

- Не знам, обадиха ми се хора, които споделиха, че провеждат протест. Аз им благодарих.

- Вие ще отидете ли?

- Ако съм жив до тогава.

- Не е ли парадоксално - от една страна, Полфрийман е огромен герой за своите права, а от друга - не извършва отговорностите, които произтичат от правосъдно решение?

- Пак ви споделям, тъй като е социопат и затова не трябва да е в обществото. Нашите закони са направени по този начин от соросоидите, че най-защитен е нарушителят. Това е мотив да махнем соросоидите от правосъдната система.

Като споделям соросоиди, имам поради тези, които изповядват идеологията на крайния демократизъм, която е марксистка. Колкото и да е необичайно, те не са десни. Те са марксисти, и то в най-отчаяния им тип, като тази Джудит Бътлър, която вкара джендър идеологията.

Разбирате ли какъв брой е застрашено обществото ни? Ние, които създадохме света като просвета, такава, каквато е, тъй като изисквам да съм правоприемник на такава просвета, бидейки българин, се предадохме на тези, които я унищожиха.

В страни като Съединени американски щати и Австралия Европа изхвърли боклуците си и те в този момент ни основават ценностната система. Той неслучайно се споделя Полфрийман. Носи името на първия свободен човек от неговото семейство, отишъл там да избива туземците.

Но пристигна да избива и българи, основали културата на актуалния свят, тъй като ни мисли за туземци.

Имената на четирима прапрародители на моя наследник по линия на брачната половинка ми и моя са изписани на паметниците на починалите в Априлското въстание и във войните за национално обединяване. Но пристигна един и свърши нашия генетичен път. Време е да се събудим.

- Ако в този момент се върнете обратно, бихте ли трансформирали нещо? Например да бъдете по-активни, да търсите и вие правозащитни организации, с цел да не се стигне до условното предварително освобождение на Полфрийман 6 години и половина преди края на наказването му?

- Не, нямаше какво да създадем. Ако можех да се върна преди 12 години, нямаше да изгладя ризата на сина ми и да го пусна да излезе на открито и да отиде на събирането, към което се беше отправил. Това е единственото, което бих направил. Понякога сме пионки в някои огромни игри. Само че с това определение тези хора трансфораха всички нас от пионки в царици. Нищо, ще си получат заслуженото.

Ето, да вземем за пример отидоха си и двамата от “Шарли ебдо”, които разгласиха една гнусна подигравка във връзка на процеса. Аз към този момент имам вяра в основателя. Той е схванал, че моето момче е морално. И по тази причина може би го е прибрал по- рано при себе си, с цел да го пази за един различен по-добър свят. Само че аз ще се боря, до момента в който съм жив, този свят, в който пребивавам, да стане по-добър. И първата, доста дребна стъпка е Калпакчиев и Иванова вън от правосъдната система. Те нямат качествата да бъдат в нея.

- Вашият наследник също е учил право, желал е да бъде магистрат.

- Това не е подигравка. Това е нещастието на ориста. Но от нас зависи да създадем точната преценка и да действаме по верния метод, а тя е, че няма да позволим сходни хора да са в правосъдната система.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР