Преди една година, точно на този ден, бях изключен от

...
Преди една година, точно на този ден, бях изключен от
Коментари Харесай

Нинова загуби битката за изключването на Кирил Добрев

" Преди една година, навръх този ден, бях изключен от Българска социалистическа партия. Днес, на същия ден, получих последното правосъдното решение, което дефинитивно утвърждава участието ми. "

Това написа малко по-рано денем Кирил Добрев - вътрешна съпротива на лидерката на социалистите Корнелия Нинова, който тя опита да изхвърли от партията. Както е известно Добрев бе изключен " на автограф ", неприсъствено, поради което в следствие заведе дело. Наказан бе и различен партиен зложелател - шефът на столичните конструкция на Българска социалистическа партия Калоян Паргов.

Върховният касационен съд (ВКС) анулира през юли решение на Софийския градски съд и отхвърли регистриране на промени по партидата на Българска социалистическа партия - изтриване на Паргов и Добрев като членове на Националния съвет на партията. ВКС се мотивира, че налагането на мярката не е взето годно от оправомощения за това орган - Националният съвет (пленумът). От Българска социалистическа партия обаче се жалваха срещу срещу решението от октомври на Софийски градски съд, с което съдът отхвърля желаното от Нинова изтриване на двамата като членове на пленума.

С решението си от през днешния ден обаче Върховен касационен съд оставя в действие това решение. Произнасянето на касационния съд не предстои на обжалване.

" В изискванията на вероятност първият състав на Върховен касационен съд е изложил претекстове за нарушавания на процедурата по привикване и осъществяване на неприсъствените съвещания, като е установил и непредставяне на доказателства по отношение на метода на гласоподаване на решенията. Отказът да се впишат декларираните промени обаче е свързан от решаващия извод, че решенията са взети в нарушаване на разпоредбите за осъществяване на неприсъствени съвещания, заради което доказването на редовността на процедурата по осъществяване на съвещанията и гласоподаване на решенията в инициираното с повторното заявление произвеждане пред регистърния съд единствено по себе си не може да предпостави регистриране на измененията ", показва.

Припомняме, че поради " изключването " Нинова и следения от нея Национален съвет не позволиха Добрев до гласоподаване на едно от съвещанията си. Това провокира прокурорска инспекция - поради незачитането на правосъдните решения по проблема. Заради това Нинова се оплака, че е репресирана от държавното обвиняване.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР