Преди две седмици открихме дървеница и това е плашещо“, казва

...
Преди две седмици открихме дървеница и това е плашещо“, казва
Коментари Харесай

Френският хотел похарчи 1500 евро, за да се отърве от дървениците

„ Преди две седмици открихме дървеница и това е плашещо “, споделя Макс Малка, притежател на Montlhery Paris Хотел Sud, на 15 км южно от Париж.

Не знаете дали буболечките се движат сред стаите, сподели той, и рискувате да бъдете съдени, в случай че посетител бъде ухапан зле.

Неговата е една от многото компании, които търсят решения на фона на увеличение на докладваните огнища във Франция и Обединеното кралство.

И компаниите се обръщат към технологии - както остарели, по този начин и нови - с цел да уловят огнищата на ранен стадий, което е жизненоважно за прекъсване на разпространяването.

Налице е възходяща социална угриженост по отношение на насекомите, като хотели, транспортни компании и локални управляващи са изправени пред запитвания по казуса.

Компанията за битка с вредителите Rentokil заяви, че е отбелязала 65% скок в случаите на дървеници в Обединеното кралство през второто тримесечие на 2023 година спрямо година по-рано.

Съветът на Лутън издаде насоки за локалните поданици тази седмица по какъв начин да се оправят с зараза, откакто се оправят с „ обезпокоителен брой “ позвънявания за дървеници.

Г-н Малка показва, че хотелите в Париж могат да чакат да получат случай един път годишно. Гостите ги носят, до момента в който пътуват, нормално през летния сезон.

В последна сметка той заплати на компания за битка с вредителите 1500 евро (£1300), с цел да унищожи насекомите преди да се разпространят.

Това се случи, откакто той влага в нов тип технология за наблюдаване, създадена от започваща компания в Обединеното кралство, наречена Spotta. Това му разреши да открие своя случай на дървеници рано.

Той е толкоз горделив със своята система, че има стикери в хотела си, които споделят на клиентите, че е сложена за тяхно утешение.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР