Преди два месеца лаборатория на АПИ тествала настилката на пътя-убиец

...
Преди два месеца лаборатория на АПИ тествала настилката на пътя-убиец
Коментари Харесай

Пътят-убиец край Своге бил нередовен - защо не са взети мерки?

Преди два месеца лаборатория на АПИ тествала настилката на пътя-убиец край Своге, където на 25 август се обърна рейс и починаха 16 души. Оказало се, че коефициентите за компактност и сцепление били в пъти под допустимите, само че никой не си направил труда да вземе ограничения.

Защо пътищата у нас вместо да извършват главната си роля, а точно безвредно напредване, се трансформират във съдбовни трудности, отнемащи животи? "В края на предходната седмица от Института за пътна сигурност алармирахме за това, че същият този път е в окаяно положение, без значение, че е нова настилката. Държавата стартира да се раздвижва, а институциите най-накрая проумяват, че неналичието на отговорност води до война в спокойно време и би трябвало да бъде основан нов орган, който да се грижи за пътната сигурност ", разяснява в утринния блок на Bulgaria on air Руслан Баждеков от Института за пътна сигурност.

Той бе безапелационен, че пътната сигурност е народен проблем с национално значение.

От Института за пътна сигурност припомнят, че с изключение на за хората в региона, пътят, на който стана трагичната злополука, е доста значима опция за придвижване сред София и Видин, в случаите, когато Е-79 е в ремонт или заради други аргументи по направлението А-2, I-1 не може да се минава (направлението София-Ботевград-Мездра-Враца).

"Може би за четвърти път за последната година ставаме очевидци на събиране при премиера след тежка злополука. Притеснително е, че на вчерашния брифинг се означи, че ще се бърза да бъдат признати новите три закона за придвижване по пътищата. Във формата, в който бе показан обаче, той не става. Дори и съвършеният закон не би решил казуса, в случай че няма изпълнителната власт не стои зад него ", означи ръководителят на транспортната комисия в 43-то Народно заседание Настимир Ананиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР