Преди два месеца китайският производител на дисплеи BOE сключи стратегическо

...
Преди два месеца китайският производител на дисплеи BOE сключи стратегическо
Коментари Харесай

BOE може да стане първият китайски производител на OLED матрици за iPhone

Преди два месеца китайският производител на екрани BOE подписа стратегическо съглашение с Huawei, а в този момент стана известно, че тази компания има намерение да стане един от главните снабдители на OLED екрани за Apple. Информацията е на авторитетното издание The Wall Street Journal.
BOE е най-големият производител на огромни LCD екрани в света. Но в OLED сегмента в този момент прави първите крачки, в случай че бъде сравняван с LG и Samsung.

Apple към този момент работи с тази компания. Китайците доставят екрани за таблетите iPad и преносимите компютри MacBook. Друга позитивна линия на BOE е обичайно отличните връзки с китайските управляващи. Това може да е от изгода за Apple, която най-вече печели точно от китайските консуматори.



Към сегашен ден BOE е единственият китайски снабдител на екрани за Apple. Всички останали екрани на корпорацията от Купертино се доставят от японската Japan Display (JDI) и южнокорейските Samsung Display и LG Display.

През последните няколко години BOE влага $14,5 милиарда в строителството на два нови завода за произвеждане на AMOLED екрани. Първият цех стартира работа предишното лято, а за довършването на втория са нужни още няколко години. Когато тези индустриални мощности стартирана да се употребяват на 100%, те ще могат да създават по 1,6 милиона квадратни метра екрани за смарт телефони.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР