Преди два дни Апелативният съд на пети окръг в САЩ

...
Преди два дни Апелативният съд на пети окръг в САЩ
Коментари Харесай

Апелативен съд спря задължителната ваксинация за служители в САЩ


Преди два дни Апелативният съд на пети окръг в Съединени американски щати постанови да се спре наложителната имунизация против COVID-19 на чиновниците на огромните компании в страната, написа Vesti. Белият дом заяви в четвъртък, че Администрацията за здраве и сигурност при работа (OSHA), част от Министерството на труда на Съединени американски щати, е разпоредила на всички американски компании с щат от над 100 души да имунизират своите чиновници против ковид не по-късно от 4 януари 2022 година или да вкарат наложително тестване за неимунизираните.
В събота Апелативният съд на пети окръг спря решението, базирайки се на " съществени законодателни и конституционни въпроси ". „ Действието на постановлението се прекратява до последващо правосъдно решение по този въпрос “, разяснява основният прокурор на Тексас, който е един от съперниците на наложителната имунизация.19 щата пък заведоха три обособени каузи против условието на Белия дом за наложителна ваксина против COVID-19 за федерални контрагенти, с аргумента, че условието нарушава федералния закон, съобщи AP (The Associated Press). Главните прокурори на Аляска, Арканзас, Айова, Мисури, Монтана, Небраска, Ню Хемпшир, Северна Дакота, Южна Дакота и Уайоминг подписаха иск, който беше заведен във федералния областен съд в Мисури. Друга група щати, в това число Джорджия, Алабама, Айдахо, Канзас, Южна Каролина, Юта и Западна Вирджиния, заведоха дело във федералния областен съд в Джорджия. Тексас И Флорида заведоха независими каузи.  Изброените щати желаеха от федерален арбитър да блокира условието на Байдън всички чиновници на федерални контрагенти да бъдат имунизирани против ковид до 8 декември, с аргумента, че това нарушава федералния закон за публичните поръчки и е надхвърляне на пълномощията на федералната власт.
„ Ако федералното държавно управление се опита да упражни извънконституционно своята воля и да принуди всички реализатори на федерални поръчки  да наложат имунизации поголовно, работната мощ и бизнесът могат да бъдат унищожени, което в допълнение изостря веригата за доставки и рецесиите на работната мощ “, съобщи републиканецът Ерик Шмит, основен прокурор на Мисури. „ Федералното държавно управление не би трябвало да постанова имунизации и по тази причина заведохме дело – да спрем това нелегално, противоконституционно деяние. "
Според основния прокурор на Ню Хемпшир Джон Формела, също републиканец, имунизациите против Коронавирус са безвредни, ефикасни и той предизвиква използването им, само че изгодите „ не оправдават нарушаването на закона “.
„ Администрацията на Байдън неведнъж е изразявала пренебрежението си към американците, които избират да не си сложат ваксина, и е направила неведнъж злоупотреби с надвишаване на пълномощията си, с цел да наложи на американците нещо, което те не желаят “, написа  в декларация основният прокурор на Тексас Кен Пакстън, републиканец, в декларация. „ Федералното държавно управление няма опцията да лиши хората по техен избор да получат ваксина или не. Ако президентът счита, че търпението му се изчерпва, той явно подценява неналичието на самообладание от страна на тексасците, чиито права нарушава. "
И други щати също обявиха, че ще оспорят проекта на Байдън да накара американската администрация по сигурност и здраве при работа да издаде разпоредба, която да постанова ваксини за всички частни компании със 100 или повече чиновници.
„ Няма да позволим на администрацията на Байдън да заобиколи закона или да принуди работливите джорджианци да избират сред препитанието си или тази ваксина “, сподели в изказване губернатор Брайън Кемп от Джорджия. Демократическата партия на в Джорджия назова делото „ рисков политически трик “.
Във всички искове се споделя, че президентът няма пълномощия да издава сходна заповед и че тя нарушава закона за публичните поръчки. Нарушена е и прословутата 10 корекция, запазваща автономността на пълномощията на щатите. Според жалбоподателите федералните разноски се употребяват нелегално за насила на хората в обособените щати. В желае от Джорджия, да вземем за пример, се твърди, че сходно предписание може да бъде годно единствено в случай че Конгресът го одобри със закон.Много федерални служащи, наети с контракт, ще изоставен. Това значи, че съответните щати ще би трябвало да избират сред нарушение на договорите заради понижена работна мощ, която не може да свърши цялата работа, или нарушение на договорите посредством задържане на неимунизирани чиновници в нарушаване на федералните правила, притесняват се жалбоподателите.Повечето от щатите, които съдят Белия дом, изостават от междинния за страната % на имунизация. Само Ню Хемпшир и Флорида надвишават общия %, прецизира АP.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР