Преди думите вкусно“ и здравословно“ бяха почти синоними, едното беше

...
Преди думите вкусно“ и здравословно“ бяха почти синоними, едното беше
Коментари Харесай

Има ли месо в кренвиршите? Eто един надежден метод с който да проверите:

Преди думите „ вкусно “ и „ здравословно “ бяха съвсем синоними, едното беше неделимо от другото. Но с развиването на химическата индустрия времената се трансформираха.

Всеки букет от аромати може да се повтори в лабораторията, добавките и есенциите могат да трансфорат всяка органична материя, даже нефта в ароматно апетитно ядене.

Днес при производството на артикули се употребяват толкоз доста хранителни добавки, че човек даже не може да разграничи усета на месо и пластилин. Затова бъдете бдителни: богатият усет на саламите не значи, че те би трябвало да имат месо.

Имам един комфортен способ, с който ревизирам качеството на кренвиршите. Разбира се, може да не са идеални, само че най-малко можете да сте сигурни, че в тях има месо.

Да проведем опит.

Сварете всички кренвирши, които желаете да тествате. И когато са подготвени, просто  ги разполовете и деликатно огледайте мястото на счупването. Ако едното парче е  изпъкнало, а другото – с хлътналост, тогава продуктът съдържа месо.

При счупването висококачествените кренвирши се разпознават: едното парче ще бъде с хлътналост, а второто ще бъде изпъкнало. Това значи, че там е имало месни нишки.

Ако при счупването двете елементи са равномерни и без нито една хлътналост, има възможност кренвиршите да са приготвени от соя с ароматизатори, мазнини и други добавки.

Трябва да запомните марката кренвирши, които са издържали теста за съществуване на месо. Те са доста по-безопасни за здравето, даже и да не са толкоз изразителни на усет като другите.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР