Преди домашните кучета бяха отглеждани главно навън и можеха спокойно

...
Преди домашните кучета бяха отглеждани главно навън и можеха спокойно
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете, когато оставяте кучето си само вкъщи

Преди домашните кучета бяха отглеждани основно на открито и можеха умерено да се разхождат на двора, където да имат всичко належащо за пълностоен живо. В последните няколко десетилетия все по-често срещано е стопаните да живеят със своите домашни любимци в жилища или къщи без двор, което прави всекидневието на четириногите по-сложно.

Най-трудно обаче става, когато стопаните би трябвало да излязат на открито и нямат опция да вземат кучето със себе си. Тогава животното би трябвало да остане единствено у дома, а това може да крие известни опасности. По-игривите кучета са способни да създадат много бели, в случай че останат сами за повече време. Затова ви предлагаме няколко решения, които могат да ви оказват помощ и ще знаете, че няма да намерите дома си преобърнат с главата надолу, когато се върнете.

Изтощете кучето си

Няма нищо по-спокойно от измореното куче. Ако знаете, че би трябвало да оставите домашния си любим самичък за няколко часа, пробвайте се да го изтощите с добра и интензивна игра в парка. Какви извършения тъкмо да вършиме зависи от възрастта и размера на кучето ви. Тичането е доста потребно за четириногите. Те имат потребност да изразходват сила, а когато се приберете назад у дома, бъдете сигурни, че то ще спи най-малко час, с цел да се възвърне от разходката, която сте му създали.

Намерете им занятие

Кучетата обичат храната. Това е различен съвършен вид, който може да завоюва вниманието им, до момента в който ви няма. Най-добрият метод за това е да сложите гранулите им в дозаторите за храна и да ги оставите сами да си обезпечат ядене. Това ще концентрира вниманието на кучето и ще го държи надалеч от това да се разхожда по дивана ви или да дъвче мебелите. Изпробвайте дали резултатът е добър при вашият любим, като сложите храната му в дозатора и във ваше наличие. Ако се оправя добре, не пропускайте да го похвалите и премиите. Освен това му купете и играчки за дъвчене, които също са доста занимателни и мъчно могат да се счупят.

Не оставяйте кучето си единствено на открито

Това е допустимо най-опасният вид за него. Без контрол то елементарно може да откри междина в оградата и да избяга, а намирането му по-късно е мъчно. Възможно е да влезе в контакт с други кучета, които да не го одобряват добре и да го наранят. В най-хубавия случай, в случай че кучето ви излезе, е допустимо да се върне единствено и да ви чака пред вратата, само че не разчитайте на това.

Опитайте се колкото се може по-рядко да оставяте домашния си любим самичък. Той няма да бъде отговорен, в случай че се случи нещо в жилището ви, до момента в който е бил без контрол. Погрижете се кучето да бъде на несъмнено място и тогава умерено можете да излезете на открито.  

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР