Преди дни църковното настоятелство на Света гора отказа да приеме

...
Преди дни църковното настоятелство на Света гора отказа да приеме
Коментари Харесай

Гръцката църква обяви ”свещена война” на Ципрас

Преди дни църковното настоятелство на Света гора отхвърли да одобри гръцкия министър председател, който обществено разгласи, че е безбожник, съобщи БНР.

Законопроектът за промяна на пола от 15-годишна възраст е в синхрон с европейското законодателство, разясняват депутати от парламентарните партии, подготвени да поддържат вота в Народното събрание.

Църквата обаче пази "божествените закони ". Днес монасите от Атонската обител в публично писмо до Народното събрание упорстват да се организира референдум и гърците да решат. В писмото се показва, че в случай че законът бъде признат, а това ще се случи до няколко дни, " предците ни ще се извърнат в гроба ".

Проведе се и изключително съвещание на Светия синод на Гръцката ортодоксална черква. Епископът на Атина и цяла Гърция Йеронимос изиска неотложно да се отдръпна проектозакона. Главата на гръцката черква даже в прав текст предложи "правителството да се занимава с действителните проблеми на хората ".

В обществените мрежи гърците считат, че СИРИЗА са прекалили с "явния израз на атеизъм ". Депутатите от партията "Независими гърци ", съдружен сътрудник в държавното управление, също поддържат църквата. Крайнодесните от "Златна зора " упрекват Алексис Ципрас в потъпкване на традициите на нацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР