Преди дни се раздадоха ежегодните европейски награди AHEAD, който оценяват

...
Преди дни се раздадоха ежегодните европейски награди AHEAD, който оценяват
Коментари Харесай

Palazzo Daniele, класацията на AHEAD и кой е най-гостоприемният нов хотел в Европа

Преди дни се раздадоха годишните европейски награди AHEAD, който правят оценка гостоприемството и дизайна на ново места за настаняване на континента. И тазгодишният победител в категория хотели към този момент е явен.

Palazzo Daniele е хотел, който отваря порти в центъра на село Галяно дел Капо, Пулия напролет.

Той има разполагаем единствено девет стаи, което го прави бутиков. А още по-специален е заради обстоятелството, че се намира в 158-годишна постройка.

Пълната смяна, която претърпява постройката, е с концепцията да се върне образа от основаването й преди повече от век и половина. Известният локален проектант Доменико Малинконико взема решение имението в неокласически жанр. Днес той е възобновен от Габриеле Салини и Франческо Петручи.

По стените на стаите личат пукнатините, които времето е оставило, а дизайнът е повече от минималистичен. Стаите са съвсем празни, само че за сметка на това са много просторни. Можем да наемем и апартамент от 200 квадрата, който е ситуиран нацяло крило с обособен достъп, три бални, три спални и столова.

Цветовете по стените, височината на таваните и детайлите по тях обаче с задоволителен акцент. Фокусът е върху материалите и текстурите. Възстановени са стенописите и мозаичните настилки, а картините и скулпторите са десетки, написа Design Hotels.

От журито са безапелационни, че с влизането в Palazzo Daniele като че ли влизаш в един напълно нов и друг свят. Вътрешният двор, гледката към природата, басейнът, СПА центърът и кафето в оранжерията са част екстрите, които придават отличителния сексапил на хотела.

Имаме опция и за проведен лов на риба или задушевни уроци по какъв начин да вършим паста с най-хубавата моцарела в района, а по-късно да си организираме фамилии вечеря на двора.

Така Palazzo Daniele се трансформира в идеалното място за всички, които обичат лукса, само че не на големите петзвездни хотели, а избират да е комбиниран с гостолюбие, история и изкуство.

Цените стартират от 266 евро за двойна стая и стигат до над 1000 за големия апартамент. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР