Преди дни /на 7 април/ Пламен Пасков, бивш кандидат-депутат от

...
Преди дни /на 7 април/ Пламен Пасков, бивш кандидат-депутат от
Коментари Харесай

Пропагандата на „Възраждане“ се проваля: „Трупът, който пуши цигара в Буча“ всъщност е от стар руски музикален клип

Преди дни /на 7 април/ Пламен Пасков, някогашен кандидат-депутат от „ Възраждане “ през юли 2021 година, направи злокобно изказване, което от партията на Костадин Костадинов дефинираха като „ брилянтен разбор за войната Русия-Украйна и ролята на България “.

„ Един от труповете нещо страда от тютюнева абстиненция, не знае, че го снимат, и че още камерата не е включена, и си пуши цигарката “, съобщи той в изявление за предаването „ Делници “ по „ Евроком “.



Коментарът му бе във връзка видео, за което твърди, че е от Буча и че се вижда по какъв начин човек в чувал за мъртвец се движи и пуши цигара.

„ Човекът си пуши цигарата в действителност, преди да стартират фрагментите. Все отново, нали, камера, първи дубъл, втори дубъл, наместват се да не им убива, да не ги боли. И индивидът, до момента в който му кажат екшън, камера, първи дубъл, втори дубъл, и си пуши цигарата. Омръзнало му е да лежи там въпреки всичко, с кой ли не може да се случи това нещо “, споделя той, явно без да ревизира тези си изказвания.

обаче го вършат вместо него. С помощта на онлайн инструмента WeVerify излиза наяве, че видеото, публикувано от Пламен Пасков, в действителност съдържа бекстейжд фрагменти от снимането на музикален клип към песента „ Никогда-нибудь “, изпълнена от Хаски. Кадрите са снимани от Вася Иванов, художник-постановчик на продукцията, и са оповестени в профила му в Tik-Tok на 28 март 2021 година Това е една година преди събитията в Буча, както и над година преди въобще войната в Украйна да стартира.

От инспекцията излиза наяве още, че формалното видео на песента „ Никогда-нибудь “ е налично в YouTube, само че единствено за фенове над 18 години поради сцените на принуждение. То е оповестено на 26 септември 2020 година – година и пет месеца преди началото на съветската инвазия в Украйна. На 2.24 минута от клипа се вижда и камионът от бекстейдж фрагментите, в който един от статистите пуши цигара.

Всички тези обстоятелства опровергават изказванията за инсценировка на събитията в Буча на Пасков, който инцидентно или не съответстват с формалната позиция на Кремъл, която отхвърля съветската армията да е убивала цивилни.

Авторитетният „ Ню Йорк таймс “ обаче също прави инспекция на зверствата в Буча, която демонстрира, че тези тела са били на същите места доста преди съветските военни да изоставен града. Проверката бе повторена от Би Би Си и стигна до същите заключения. Проверка на Агенция Франс прес ревизира изказванията, че във видео едно от телата се движи, и откри, че става дума за мъртъв човек, който се намира на същото място и в същата поза.

Така че господин Пасков и драги господа от „ Възраждане “, няма място от провокация на гърба на почтените жертви на една пропита със завист и изцапана с кръв система – Путиновата. Защото на черното не можем да кажем бяло…

Съемки клипа Хаски - Никогда-нибудь
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР