Преди дни капитанът на националния тим по футбол на Португалия

...
Преди дни капитанът на националния тим по футбол на Португалия
Коментари Харесай

Капитанската лента на Роналдо от мача в Сърбия в помощ на болно дете

Преди дни капитанът на националния отбор по футбол на Португалия Кристиано Роналдо побесня в Белград. При резултат 2:2 в мача против Сърбия, той прати топката във вратата на домакините, тя очевидно мина гол линията с целия си размер, само че попадението не беше зачетено.

В яда си Роналдо захвърли капитанската лента до терена преди да се прибере в съблекалнята.

Снимка: Reuters

Какво се случи с този по този начин значим " аксесоар " за всеки футболист?

Сръбските медии оповестяват, че лентата ще бъде продадена за добра идея. Един от чиновниците на стадион " Райко Митич " (известен като " Мала Маракана " ) в Белград - Йован Симич, съобразително е прибрал отличителния капитански знак. Той обаче не го е запазил за себе си.

Снимка: Reuters

Воден от положителното си сърце, Симич се е свързал със фамилията на Гаврило Джурджевич. Момченцето е единствено на 6 месеца и се бори със спинална мускулна недоразвитост. За лекуването му са нужни към 2,5 млн. евро.

В Сърбия се провежда необятна акция, в която известни персони дават свои предмети на търг, с цел да набират средствата. До момента са събрани към 1/5 от тях, като родителите се надяват точно посредством капитанската лента на Роналдо да съумеят да прибавят още пари по сметката на Гаврило.

Na licitaciji kapitenska traka koju je obacio na kraju utakmice Srbija-Portugal. Za naseg Gavrila do pobede.@973na303 Pobedniku traku urucujemo licno Molim za RT
— (@Ninin_tata)

" Човекът се свърза с нас посредством свои другари в медиите, които ни познават. И предходните търгове бяха сполучливи, само че чак такова нещо не се беше случвало ", съобщи майката на Гаврило - Невена.

До момента цената на лентата на Роналдо доближи 4500 евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР