Преди днешното начало на срещата на върха, посветена на климата,

...
Преди днешното начало на срещата на върха, посветена на климата,
Коментари Харесай

66 държави са „за” въглероден неутралитет

Преди днешното начало на срещата на върха, отдадена на климата, Организация на обединените нации разгласи, че 66 страни са „ за” реализиране на въглероден неутралитет към 2050 година 68 е броят на страните, които са поели ангажимент да покачат задачите в проектите си за битка с климатичните промени до 2020 година 30 страни са поели ангажимент да спрат строителството на централи с въглища от 2020 година

В същото време деятели на придвижването Shut Down D.C., които се борят против климатичните промени, барикадираха редица централни улици на Вашингтон, с цел да привлекат вниманието на участниците в срещата на върха на Организация на обединените нации, която се организира в Ню Йорк. Цели на деятелите са 4 региона. На една от пресечките към Белия дом протестиращите са сложили дребен транспортен съд, а други 200 са организирали танцова вечеринка.

Протестите се поддържат от близо 20 екологични групи, които желаят политическият хайлайф на Съединени американски щати да е по-активен в битката против климатичните промени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР