Преди ден венецуелският президент Николас Мадуро претърпя опит за покушение.

...
Преди ден венецуелският президент Николас Мадуро претърпя опит за покушение.
Коментари Харесай

Известни лидери, които оцеляха след покушение

Преди ден венецуелският президент Николас Мадуро претърпя опит за нападение.

Докато изнася тирада на военна гала, няколко дрона с сложени на тях взривни субстанции бяха детонирани покрай него. Пострадаха седем бойци.

Историята помни значително офанзиви над международни водачи, само че в днешното видео ще ви разкажем за едни от най-паметните несполучливи набези.

През 2011 година някогашният френски президент Никола Саркози е на посещаване в град Бра.

От голямата навалица излиза мъж, който го хваща за рамото и се пробва да го издърпа отвън загражденията. Охраната на Саркози реагира на секундата и обезврежда нападателя. Въпреки това не са били повдигнати обвинявания против мъжа, само че казусът повдигна въпроса: има ли пропуски в отбраната.

Джордж Буш става жертва на опит за нахлуване през 2008 година

В Багдад иракски публицист хвърля двете си обувки по някогашния американски президент. След това 29-годишният мъж извиква: "Това е целувка за довиждане, куче. Това е от вдовиците, сираците и всички тези хора, които бяха убити в Ирак! ".
 Джордж Буш Джордж Буш
Това е последното посещаване на Буш в Ирак преди да сдаде поста на към този момент определения за нов президент на Съединени американски щати Барак Обама.

Осъждат журналиста на три години затвор, само че след обжалване смекчават присъдата на една година. Заради положително държание, той излиза на независимост на 11 септември 2009 година

В Италия Силвио Берлускони е със строшен нос и зъби след нахлуване.

През декември 2009 година 40-годишен мъж нападна премиера с железна миниатюра на Миланската канара, до момента в който той раздава подписи след среща с последователи на своята партия.

Местните медии оповестяват, че нападателят е с психологично заболяване и бил лекуван цели 10 години. Той е упрекнат в тежко предумишлено пострадване.

Едно от най-сериозните набези е атентатът против папа Йоан Павел II през 1981 година

Мястото е площад "Св.Петър " във Ватикана. На 13 май Мехмет Али Агджа от Турция съумява да простреля папата четири пъти. Папата претърпява загуба на огромно количество кръв, само че съгласно него света Богородица го избавя, той оцелява и се възвръща от покушението.

Агджа е арестуван неотложно и по-късно наказан на пожизнен затвор от италианския съд. По молба на папата той е опрощение от италианския президент Карло Чампи (Carlo Azeglio Ciampi) през юни 2000 година, само че е репатриран в турски затвор, където да лежи за осъщественото от него ликвидиране на турски публицист, за което е наказан в родината си, след това е освободен.

Тези образци, както и последният от Венецуела, демонстрират единствено, че никой не е предпазен.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР