Преди да се усетите, навън вече е тъмно. Рано настъпващият

...
Преди да се усетите, навън вече е тъмно. Рано настъпващият
Коментари Харесай

Ох, стъмва се твърде рано! Как да оползотворите късите дни?

Преди да се усетите, на открито към този момент е мрачно. Рано настъпващият мрак работи потискащо и ви се коства, че нямате време за нищо. Уморени сте и изнервени. Но можете да измененията това. Вижте няколко съвета, с които да оползтворите късите дни.
1. Започнете деня с разходка
Насладете се на първите слънчеви лъчи, като се разноските. Планирайте добре деня си, направете си кафе в чаша за из път и отидете пешком до работа. Науката го потвърждава : Утринното слънце доближава до рецептори в окото ви, наречени меланопсин. Този детектор за синя светлина споделя на мозъка ви, че е ден, и вие стартирате да произвеждате разнообразни хормони и невротрансмитери, които ви разсънват. Ярката естествена синя светлина от слънцето контролира вашия натурален цикъл на сън и бодърстване, оказва помощ за повишение на бдителността и даже може да усъвършенства настроението ви. След това, когато слънцето залезе и този рецептор към този момент не вижда синя светлина, тялото знае, че е нощ. Кортизолът ще стартира да пада, мелатонинът ще стартира да се покачва. Това е належащо, с цел да сте в оптимално здраве.

 
2. Отворете прозорец
Излaгайте се на естествена слънчева светлина и въздух колкото се може по-често. У дома или на работа, отваряйте прозорец или излизайте на балкона. Вдигнете щорите или пердетата по този начин, че на сутринта да се разсъните по натурален метод, в случай че ставате без тревога.

 Добави изложение

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР