Преди да се посветят на проекта Енио Мориконе тримата италианци

...
Преди да се посветят на проекта Енио Мориконе тримата италианци
Коментари Харесай

Как Il Volo се срещнаха с Енио Мориконе

Преди да се посветят на плана " Енио Мориконе ” тримата италианци вършат изследване на цялото творчество на огромния композитор.

 

Затварят се в студиото месеци наред и гледат филмите с негова музика. Потапят се в уестърните на 60-те и света на Серджо Леоне, в " Малена ” и " Ново кино Парадизо ” на Джузепе Торнаторе – все емблеми на международното кино, с които са отраснали цели генерации. Откриват, че Мориконе има над 500 творби, само че не  единствено композитор, само че и оставил доста аранжименти – да вземем за пример на фамозната Il Mondo.

Избират за албума си най-легендарните части, познати на публиката по целия свят. " Това е голяма отговорност ”, споделят те. " Мориконе освен е емблема на италианската просвета по света, само че той самичък по себе си е обособен род ”.

Техен лидер в изследването на маестрото е синът му Андреа Мориконе. Той написва особено за тях последното парче от албума им " I colori dell’amore ” и дирижира концерта им в Арена ди Верона през 2021, гледан от над 5 млн. фенове.

Видео:

Il Volo – Se – Tributo a Ennio Morricone – Arena di Verona, юни 2021
https://www.youtube.com/watch?v=uzb5FAl9THA

 

Всеки от тримата има свое обичано парче, което свързва с персонално прекарване. Любимо на Джалука Джинобле е " The Ecstasy of Gold ” от кино лентата " Добрия, неприятния и злия ”. " Като дребен с дядо ми гледахме уестърните от 60-те и това ме връща в предишното с доста благи мемоари ”. Песента на Пиеро Бароне е " Se ” от " Ново кино Парадизо ” на Торнаторе. " Това е мой обичан филм. Сцената, когато момчето потегля към Рим, с цел да извърши фантазията си да стане режисьор. Аз съм сицилианец  и когато се качвам на самолета и потеглям от вкъщи, свързвам тази сцена със себе си ”. Иняцио пък харесва музиката към " Легенда за пианиста ” на Джузепе Торнаторе.

Първата среща на Il Volo наживо с огромния композитор е, когато през 2010 година записват дебютния си албум и споделят с него едно студио. Срещат го всяка заран, споделят хрумвания и той е един от първите, чул албумa им. А през 2011 година Мориконе дирижира на Piazza del popolo изпълнената от тях " E piu ti penso ”.

Музиката на Мориконе и още други фамозни песни от репертоара на Il Volo ще чуе българската аудитория на концретите им на 11 юли в Пловдив, Античен спектакъл, и на 13 и 14 юли в София в Парк център " Юнак ”. Билети се продават в системата на Eventim.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР