Преди да решим да сменим цвета на косата си, по-добре

...
Преди да решим да сменим цвета на косата си, по-добре
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем, преди да боядисаме косата

Преди да решим да сменим цвета на косата си, по-добре да обърнем внимание на няколко значимости

Не за друго, а като застраховка против излизането ни от салона с алена вместо с лилава коса. Плюс това не всеки цвят е подобаващ за всеки косъм, поучава

Винаги във фризьорски салон

Доста от нас прибягват до бояджийските услуги на приятелки и половинки, когато стане дума за цвета на косата. Истината е, че по-малко разочарования и бедствия ще има единствено в случай че се доверим на професионален коафьор.

Здраве

Изборът на цвят на косата зависи от здравословното й положение. Ако кичурите са сухи и трошливи, може би не е добра концепция да отложите боядисването, до момента в който не поукрепнат. Здравата коса задържа цвета по-дълго. Не е изключено преди да се оцветите буклите си, да се наложи да се подстрижете.

Структура

Ако сте с къдрава коса по природа, не е зле да поразмишлявате, преди да посегнете към боята. Понякога химикалите трансформират краткотрайно структурата на къдриците. Посъветвайте се с коафьора дали и с какъв цвят да оцветите другояче буйните си къдри.

Цвят

Може доста да ви се желае да стане червенокоска или русокоска, само че има толкоз нюанси на цветовете, че свят може да й се завие на косата ви. Преди да посегнете към тубичката с дълготраен оцветител, преценете дали определеният от вас нюанс ще отива на тена на лицето.

Поддръжка

Боядисаната коса изисква малко повече внимание и грижа в сравнение с тази, която в никакъв случай не е оцветявана с изкуствени краски. След като сте сменили цвета върху главата си, не е неприятно да се снабдите с подобаващата козметика – шампоан, еликсир и маска, които са особено създадени за боядисана коса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР